MotoGP Qatar: Dovizioso: ‘Snelheid nog steeds niet goed’, Binder ‘genoot van’ rookiegevecht | MotoGP


Na een ellendige Q1-sessie die Andrea Dovizioso op de 21e plaats voor de MotoGP van Qatar achterliet, slaagde de Italiaan erin om twee punten te redden voor RNF Yamaha tijdens wat een rampzalig openingsweekend was.

Dovizioso, drievoudig tweede in de MotoGP, lijkt ver verwijderd te zijn van het type vorm dat hij eerder op Ducati demonstreerde.

Na te hebben geworsteld voor topsnelheid, de motor gestopt en in het algemeen voldoende prestaties uit zijn M1 te hebben gehaald, had Dovizioso ook een soortgelijk probleem als de huidige wereldkampioen Fabio Quartararo, omdat de spanning van de voorbanden een probleem werd tijdens de race.

Het is een probleem dat ertoe leidde dat Dovizioso ‘drie keer’ bijna crashte terwijl hij ook twee keer van de baan rende.

Dovizioso claimde uiteindelijk P14, een positie die enigszins toevallig was gezien verschillende rijders crashten of machinestoringen hadden terwijl ze de 35-jarige voor waren.

“Ik kan niet blij zijn”, zei Dovizioso na de race van 22 ronden. “Aan het begin van de race won ik wat posities, maar ik had een probleem met de druk van de voorkant, ik kon de motor niet stoppen, ik crashte drie keer bijna en ik ging twee keer van de baan.

“Ik verloor veel, maar daarna, toen ik alleen was, werd de druk acceptabel en kon ik weer pushen en een normale rondetijd rijden.

“Maar hoe dan ook, mijn snelheid is nog steeds niet goed, je moet op een specifieke manier fietsen of je gebruikt nog meer van de band, ook al ben je niet zo snel.

“Daar kan ik niet tevreden over zijn, dus we moeten studeren en proberen te begrijpen wat we moeten doen.”

Aan de andere kant van de RNF Yamaha-garage produceerde Darryn Binder een indrukwekkende eerste race in de MotoGP toen hij herstelde van een rampzalige zaterdag, waarin een technische storing en een Q1-crash zijn vooruitgang blokkeerden.

Binder maakte deel uit van een rookie-strijd met vier rijders om de laatste puntenbetaalpositie, en ondanks dat hij vooraan lag bij het verlaten van bocht 16, miste de Yamaha-rijder nipt nadat Remy Gardner de superieure rechte lijnsnelheid van KTM had gebruikt om de Zuid-Afrikaan te slim af te zijn. .

Na de race zei Binder: “We hebben de eerste race in Qatar geëindigd en over het algemeen ben ik best tevreden. Het was een moeilijk weekend met veel leercurves, er is niet veel tijd in een raceweekend om alles bij elkaar te krijgen .

“Gisteren in de kwalificatie heb ik het verprutst, dus vandaag wilde ik het gewoon stap voor stap doen en zoveel mogelijk leren.

“Ik had een redelijk goede start, ik was behoorlijk snel in het begin, dus ik maakte wat passes en pushte een paar ronden te veel. In ronde vijf moest ik een stap achteruit doen en mijn voeten vinden omdat ik een lange race voor de boeg had.

“Ik had een mooi gevecht met Remy (Gardner), ik heb echt genoten van het vechten met de rookies, ik heb zoveel geleerd tijdens de race en tegen het einde wilde ik echt vechten voor de 15e, voor het punt, maar ik miste het net.

“Over het algemeen heb ik de race in ieder geval uitgespeeld, ik heb nu 22 ronden onder mijn riem, ik weet wat ik kan verwachten voor komend weekend en probeer het opnieuw.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: