MotoGP-podcast: Michael Laverty praat over het Moto3-team voor 2022 | MotoGP


In dit uittreksel van de laatste Crash.net MotoGP-podcast, speciale gast Michael Laverty vertelt over het nieuwe VisionTrack Honda Moto3-team dat hij lanceert voor het Moto3 Wereldkampioenschap van volgend jaar.

“Het kwam uit het niets!” Laverty bevestigd. “Het was nooit mijn bedoeling geweest om mijn eigen team te bezitten, maar ik was gewoon op de juiste plaats op het juiste moment. Ik sprak met de juiste mensen met de juiste connecties en plotseling, toen we de Gresini- en Petronas-teams uit de Moto3 verloren. [next year], waren er grid slots beschikbaar.

“Ik had met Mike Trimby gesproken [IRTA] slechts een paar weken eerder en zei dat als we de volgende groep MotoGP-rijders uit het VK door willen brengen, we een landingsplatform nodig hebben. We hebben een plek nodig waar ze deze paddock kunnen betreden met een team dat ze daar wil hebben.

“De laatste jaren ging het beter met Scott Redding, Cal Crutchlow en Bradley Smith, maar daarvoor – met mijn broer [Euguene] en Chaz Davies – je belandde in een Spaans of Italiaans team dat je niet echt wilde en je vocht altijd een verloren strijd.

“Maar we moeten iets eerder kansen bieden, voordat je echt gevestigd bent [in grand prix]. Ik had het hier al zo lang over, ook tegen Mike Trimby, en ineens zei hij: ‘Kun je eens komen praten?’

“De kans was er en ik ben meteen met mijn sponsors aan de slag gegaan om in de korte tijd voor de deadline voor aanmelding voor 2022 iets in elkaar te zetten. Ik heb mijn volledige doel budgettair niet gehaald, maar ik kwam dichtbij genoeg dat ik inhoud zou ik de rest vinden en daar ben ik sindsdien hard mee bezig.

“Soms doen zich kansen voor en moet je erin springen. Ik had het er al zo lang over en was op de juiste plek om het waar te maken. Ik dacht: ‘iemand moet opstaan, dus waarom ik niet?’ ”

Laverty vertelt vervolgens waarom rookies Scott Ogden en Josh Whatley werden gekozen als zijn rijders boven de gevestigde Britse ster John McPhee (die wordt vertegenwoordigd door Laverty en volgend seizoen in Moto3 blijft ondanks het vertrek van Petronas) en wat er kan worden gedaan om de tragische ongevallen in de junior Moto3/SSP-klassen dit seizoen te verminderen…

Download de podcast hier:Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: