MotoGP

MotoGP: Pedro Acosta: “Na zeven races werd ik al wereldkampioen genoemd” | MotoGP


Acosta werd in 2021 als rookie de Moto3-wereldkampioen en heeft sindsdien niet teleurgesteld.

Maar zelfs als ik de woorden 'heeft niet teleurgesteld' zeg, geeft dit aan dat we op een andere manier over de jonge Spanjaard denken dan andere renners.

Acosta is nog maar een tiener en is al een Moto3- en Moto2-wereldkampioen, en nu een MotoGP-rijder met GASGAS Tech 3 KTM.

In zijn eigen 'Pedro Acosta: A must-win'-documentaire sprak de KTM-rijder met DAZN over zijn reis die in 2021 begon en hoe er onmiddellijk druk op zijn schouders werd gelegd.

“Ik deed mee aan het Wereldkampioenschap en na zeven races werd ik al wereldkampioen genoemd”, gaf Acosta toe. “Het was de naam die ik moest verdienen. En een kind dat arriveert, stapt op een officiële KTM-motor bij Red Bull achter hem, is hier niet alleen om te leren.

“Uiteindelijk hebben ze je daar neergezet om te winnen. Niet om te doen wat ik deed, maar om te winnen. Ik heb veel simpele dingen gemist, zoals het genieten van het samenzijn met een klein team dat je geleidelijk naar boven brengt en je eerste podium behaalt.

“Ik ben het pad van de bodem kwijtgeraakt. Plots verscheen ik in het kampioenschap. En vanaf dat moment kon ik niet meer aftreden.

“Ik heb een normaal seizoen in de Moto3 gemist. Ik miste het genieten van de mensen van het team. Ik miste het om dingen te zien tijdens een Grand Prix. Maar het is waar dat als ze mij morgen zouden vragen of ik dezelfde beslissing zou nemen, ik ja zou zeggen.

“Ik ken het wereldkampioenschap niet anders. Als ik de titel dat jaar niet had gewonnen, zou iedereen teleurgesteld zijn geweest, denk ik. Mijn carrière zou niet zijn waar hij nu is.”

Hoewel Acosta moest wachten tot zijn tweede seizoen om Moto2-wereldkampioen te worden, werd de 19-jarige sterker naarmate het seizoen 2022 vorderde en begon hij zijn verbluffende talent te tonen.

Acosta sloot het seizoen af ​​met drie overwinningen, maar dat was vanuit persoonlijk perspectief niet genoeg, en in plaats daarvan beweerde hij dat het gevoel van niet winnen te veel was en hem zelfs tot tranen bracht.

Acosta begon met te zeggen: “In 2021 begon ik heel goed; het was een heel goed jaar. En over het algemeen waren er niet veel ups en downs. In 2022 wilde ik weer wereldkampioen worden. Ik ben niet naar races voor iets anders. Ik ging er vol vertrouwen mee aan de slag, maar het begon niet zoals ik wilde. Er gebeurden situaties waardoor ik me misschien afvroeg of het wel mogelijk was.”

“Ik heb in die tijd veel gehuild. Ik begreep niets. Ik begreep niet wat er in mijn leven gebeurde, ik begreep niet wat er in het kampioenschap gebeurde, ik begreep niets.

“Als ik hier ben, is het om gezond te zijn en te genieten. Natuurlijk zullen er betere en slechtere momenten zijn, maar ik denk dat niemand de woorden in zijn mond kan hebben, het is niet meer wat het was, of dat de ster die leek te zijn uiteindelijk een mislukking is.

“Als je deelneemt aan het wereldkampioenschap, besef je dat ze van de eerste tot de laatste rijder erg snel zijn.

“En mensen kunnen zich niet voorstellen hoe snel die laatste gaat. Het is het niet waard om voor iemand boos te zijn.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.