MotoGP

MotoGP Oostenrijk: Pol Espargaro: “Mijn excuses aan Marc Marquez, ik had slecht berekend” | “Ik heb een contract voor 2024!” | “Ik heb een contract voor 2024!” | MotoGP


In plaats van dat Marquez hem voor de bocht passeerde, zoals Espargaro verwachtte, ving de Repsol Honda de GASGAS-rijder op toen hij instuurde.

Marquez werd gedwongen wijd te lopen, waardoor zijn hoop op directe toegang tot kwalificatie 2 teniet werd gedaan, waarbij Espargaro later een gridstraf van drie plaatsen kreeg van de FIM Stewards.

“Ik sprak met [Marquez] zojuist en hij begrijpt me, omdat hij in die positie is geweest, ‘zei Espargaro. “Je kunt niet begrijpen hoe snel deze fietsen eraan komen – als je weg bent geweest [from MotoGP] zo lang coördineer je de afstand plus de snelheid niet.

“Dus ik checkte achter, ik zag hem aankomen. Daarom ben ik niet aan de lijn. Maar toen verwachtte ik dat hij me sneller zou inhalen. [But] hij haalde me niet in zoals ik had verwacht, toen maakte ik de bocht.

“Dus het was mijn fout. Ik heb alle dingen slecht berekend. Het is dus gewoon een kwestie van veel tijd missen op een MotoGP-motorfiets en de afstand plus de snelheid berekenen.

“Maar ja, het spijt me. Ik heb zeker een fout gemaakt.”

Afgezien van dat incident was het een positieve start van Espargaro’s tweede weekend terug, hij eindigde als 15e, een fractie achter KTM’s Jack Miller en vijf plaatsen voor rookie teamgenoot Augusto Fernandez.

“Eerlijk gezegd werkt de motor echt heel goed. Ik ben blij en tevreden’, zei Espargaro.

“Ik was niet zo snel als Brad omdat Brad heel snel is geweest. Maar ik ben iets sneller geweest dan Augusto en vergelijkbaar met Jack, dus ik ben redelijk in orde. Toch heb ik het gevoel dat ik veel marge heb, wat goed is. Dus laten we morgen nog een stap zetten.”

De Spanjaard, die tien breuken opliep bij de seizoensopener in Portimao, bevestigde dat zijn focus ligt op het evenaren van de andere RC16-rijders.

“Ja, 100%. Op dit moment zijn zij mijn doelwitten. Brad zit op een ander niveau dan de hele Pierer Mobility Group, maar ik geloof dat ik op dit moment bij Jack kan zijn – misschien niet nu, maar wel in de nabije toekomst. En dit is mijn doel om te proberen bij hem te zijn.

“Vandaag hebben we het gedaan. Vanmorgen was ik iets sneller dan hij. En vanmiddag hebben we de rondetijd geëvenaard. Dus ik moet mezelf blijven verbeteren en misschien kan ik over een paar races op zoek gaan naar Brad. Maar op dit moment is het te ver weg, hij is te snel!”

Op de vraag waar de vierde snelste Brad Binder het verschil maakt, antwoordde Espargaro:

“Hij remt als een beest! Hij remt zo laat en hij is in staat om de motor op een heel, heel precieze manier te besturen in de binnenkant van de bocht, de manier waarop hij de motor beweegt en van richting verandert.

“Ik ben nog steeds zwak bij het veranderen van richting, vooral van rechts naar links omdat mijn hele linkerkant van het lichaam veel te zwak is en elke keer dat er een linkerbocht is, verlies ik behoorlijk veel prestatie van mijn elleboog en al deze delen.” .

“Dus ik heb nog steeds best veel marge, maar het is leuk om altijd gemotiveerd te blijven kijken naar de snelsten en veel dromen over de jongens die je wilt verslaan.”

Espargaro: “Ik heb een contract met GASGAS voor 2024”

Nu KTM nog niet duidelijk heeft hoe ze volgend seizoen een extra rijder, Pedro Acosta, in hun MotoGP-opstelling zullen passen, kon Espargaro zich alleen aansluiten bij teamgenoot Augusto Fernandez om te bevestigen dat hij een contract heeft.

“Ik lees en hoor veel, zelfs toen ik geblesseerd was, dat mijn fiets gevaar liep en zo. Maar het is nooit in gevaar geweest. Ik bedoel, ik heb een contract voor dit jaar en volgend jaar”, zei Espargaro.

“Als ik eind volgend jaar niet goed presteer, zal ik de eerste zijn die vertrekt, maar ik blijf hier twee jaar presteren en ik geloof dat ik snel genoeg ben om dat te bewijzen.

“Maar het contract dat ik heb is 2023 en 2024, met het GASGAS Factory Racing-team.

“Ik heb het gevoel dat ik sneller ben dan sommige jongens in de fabriek, dus ik ga het bewijzen en dan is het de manier waarop jullie allemaal ophouden daarover te praten!”

KTM zegt dat het de voorkeur heeft om te proberen een extra gridslot te verwerven om Acosta volgend seizoen te runnen, met zijn huidige Ajo-team.

Dorna zou liever hebben dat de ex-Suzuki-plaatsen alleen naar een nieuwe fabrikant gingen, maar KTM lijkt de kans te gebruiken om een ​​veto uit te spreken over een wijziging van de technische concessies (voor worstelende fabrieken zoals Honda en Yamaha) als een potentieel onderhandelingsinstrument.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: