MotoGP

MotoGP Oostenrijk: Marc Marquez: Zeer veeleisende dag, nieuwe aero ’totaal anders’ | MotoGP


Marquez zei dat de nieuwe aerodynamica met hoge downforce ervoor zorgde dat zijn RC213V ’totaal anders’ aanvoelde, waardoor het nog ingewikkelder werd om heen en weer te wisselen.

Desalniettemin, nadat Marquez tijdens het Silverstone-weekend het vertrouwen had herwonnen, nam hij ‘risico’s’ om te proberen directe toegang tot Kwalificatie 2 te claimen – alleen om te worden opgehouden door voormalig teamgenoot Pol Espargaro, waardoor hij 13e werd.

“Het was mentaal een zeer veeleisende dag, want met deze nieuwe aerodynamica is de manier van fietsen compleet anders”, zei Marquez. “Ik ben vele, vele jaren gewend geraakt aan de Honda en vooral vorig jaar en het eerste deel van het seizoen. En nu met deze aerodynamica was het helemaal anders.

>

“Ik was zo geconcentreerd om te proberen te profiteren van deze nieuwe aerodynamica en mijn rijstijl aan te passen. Stap voor stap lukte het me.

“Het is waar dat ik de enige Honda was die van de ene aerodynamica naar de andere sprong en vanmorgen heb ik een paar fouten gemaakt omdat het rempunt veel verandert, de manier om de bocht te naderen.

“Toen ik vanmiddag naar deze nieuwe aerodynamica sprong, deed mijn team met Santi een goede stap en begon ik me steeds beter te voelen. Dus besloot ik deze nieuwe aerodynamica te behouden voor de time attack.”

Helaas voor Honda, hoewel de nieuwe aerodynamica anti-wheelie helpt, zei Marquez dat acceleratie een kritische zwakte blijft.

“Op de fiets voel ik me te veel op de limiet. En ja, het is een andere benadering van de bochten, een andere manier van rijden, maar de belangrijkste problemen zijn hetzelfde. Dus daar moeten we blijven werken.

“Acceleratie is nog steeds een van onze zwakke punten, niet vanwege de wheelie, met de nieuwe aerodynamica, maar de spin.”

Marquez onthulde dat hij had besloten om ‘een beetje van het resultaat’ op te offeren om de back-to-back stroomlijntests uit te voeren.

“In onze box weten we uit de cijfers dat de nieuwe aerodynamica beter zou moeten zijn op dit circuit. Omdat het stop-and-go en het wheelie- en rempunt hier belangrijk zijn”, zei Marquez.

“Maar zelfs op deze manier geef ik er de voorkeur aan om het resultaat een beetje op te offeren en goede informatie te geven aan de ingenieurs en om die reden heb ik de back-to-back gehaald.

“Morgen heb ik beide motoren met de nieuwe aerodynamica, want hier heeft hij meer performance, en dan zullen we op het circuit van Catalunya back-to-back gaan om te proberen het in de snelle bochten te begrijpen.

“Het is niet de beste manier om een ​​goed resultaat te behalen, maar ik geloof dat dat de goede aanpak is [for the future].

“Morgen zal hetzelfde zijn, ga gewoon door met de kwalificatietraining. In die ronde kun je crashen, maar de rest van de dag krijg je gewoon informatie en probeer je dingen.”

Terwijl Marquez zich fysiek en mentaal beter voelt, houdt hij vol dat hij de zaken tijdens de races onder controle zal houden.

“Na Assen kwam ik met weinig vertrouwen aan op Silverstone en had ik veel moeite met mijn fysieke conditie. Ik was nog steeds niet 100% hersteld. Hier voel ik me goed over mijn fysieke conditie”, zei hij.

“Dit is al een grote hulp. En om die reden begin ik agressiever te rijden, maar rijden zoals bijvoorbeeld aan het einde van FP2 is niet de manier om het hele weekend te rijden. Omdat je 3-4 keer opnieuw crasht.

“Enkele ronden is waar je kunt accepteren om het risico te nemen – maar niet voor de raceafstand.”

Nakagami, de enige rijder die de nieuwe Honda-kuip op Silverstone gebruikte, werd 18e, met stand-in teamgenoot Iker Lecuona 22e en Marquez’s teamgenoot Joan Mir 23e en laatste.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: