MotoGP

MotoGP Oostenrijk: Johann Zarco ‘zal morgen beslissen over LCR Honda’ | MotoGP


Maar de Fransman, die reageert op berichten dat hij Ducati gaat verlaten en naar LCR Honda gaat, wil ‘morgen’ een beslissing nemen.

Terwijl Ducati alleen een verlenging van één jaar aanbiedt bij Pramac en vervolgens hoopt Zarco te verleiden tot World Superbike, is de Honda-deal een contract van twee jaar met een optie voor 2026.

“De twee voorstellen zijn heel duidelijk. Honda biedt een goed project aan in de MotoGP. Ik zou blij zijn om met mijn ervaring goede informatie te geven en goed te werken om de fiets te ontwikkelen, in ieder geval voor 2 jaar, want ik heb ook een optie voor een derde jaar”, legt Zarco uit. “Dit is altijd een goed project in de MotoGP.

“Bij Ducati is het één jaar. Dan zien ze me in de toekomst al in Superbike. Dat zou een idee kunnen zijn. Maar zolang ik in de MotoGP kan presteren, is het moeilijk om eraan te denken om naar de Superbike te gaan.

“Maar aan de andere kant, in Superbike en MotoGP hebben ze op dit moment de winnende motor. Ik heb nog een half seizoen te doen om races te winnen. Maar ik moet beslissen naar welk soort project ik kan gaan.

“Ik zal voor morgen beslissen omdat, zoals ik al zei, de twee aanbiedingen vrij duidelijk zijn [and now] Ik heb een duidelijk voorstel in handen.”

In reactie op het bericht op de Franse tv dat hij het bod van Honda al heeft geaccepteerd, voegde Zarco eraan toe:

“De aankondiging vanmorgen was een beetje te ‘bla bla’. Ik heb het voorstel, het betekent dat ik Honda accepteer. Maar ik heb bijna nog niet gesproken met Campinoti, met Dall’Igna. Ook al heb ik een manager, ik moet ook een menselijk gevoel hebben bij de man die me een paar jaar geleden de kans gaf.”

Gevraagd of een langverwachte debuutoverwinning op zondag zijn beslissing gemakkelijker zou maken, grapte Zarco – die stopte nadat hij in bocht 1 van de Sprint werd uitgeschakeld -:

“Ik wilde vandaag winnen om een ​​heldere geest te hebben, maar de Sprint telt niet! Daarom gaf ik het vandaag op en ging ik de pitlane in!”

De Pramac-stoel van Zarco stond onder druk van Marco Bezzecchi, die op zoek is naar een opstap naar de nieuwste Desmosedici-apparatuur voor 2024.

Maar als Ducati de Fransman een verlenging van een jaar heeft aangeboden, suggereert dit dat Bezzecchi nu naar verwachting bij VR46 zal blijven. Dat zou Franco Morbidelli als een van de belangrijkste kanshebbers voor de Pramac-rit laten, mocht Zarco vertrekken.

Morbidelli’s Monster Yamaha-stoeltje voor 2024 is ingenomen door de huidige LCR Honda-rijder Alex Rins.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: