MotoGP

MotoGP Oostenrijk: Jack Miller is van plan terug te keren naar Ducati-stijl, ‘alsof je een oude laars aantrekt’ | MotoGP


De Australiër heeft de afgelopen evenementen geëxperimenteerd met het ‘roteren’ van meer gewicht op de achterkant van de RC16, waardoor hij op één lijn kwam met de andere rijders.

Hoewel het voordelen heeft, heeft Miller geconcludeerd dat het niet bevorderlijk is voor zijn ‘specifieke’ rijstijl en zal hij terugkeren naar het soort afstelling waar hij ook de voorkeur aan gaf bij Ducati.

Na de vierde kwalificatie behaalde Miller een vroege derde plaats in beide Red Bull Ring-races, eindigde als vijfde in de sprint, maar zakte helemaal weg naar de 15e plaats in de volledige Grand Prix, toen de problemen met de grip aan de achterkant volledig aan het licht kwamen.

“Ik begon de race goed en probeerde de band in de eerste ronden niet kapot te maken”, zei Miller.

“Maar zodra ik begon te proberen met Pecco en Brad mee te gaan, merkte ik meteen dat ik niet de grip had die ik nodig had en dat ik alleen maar probeerde zo goed mogelijk te rijden…

“Kort schakelen, de motor oppakken en sturen met het gaspedaal. Ik deed wat ik kon, maar ik zat in de shit.

“Op het einde hadden we het moeilijk. Ik zat op het basisrubber en draaide veel in een rechte lijn.

‘Zoals je zag, gingen alle passen [on me] kwam van de laatste bocht naar de eerste bocht. Ik had een hele lage topsnelheid, niet vanwege de motor, maar vanwege de acceleratie uit de laatste bocht.

“En het was dezelfde situatie bij het verlaten van 1 en het verlaten van 3. Op een circuit als dit duurt het bijna de hele ronde. Ik kon het in de linkshandigen forceren om te proberen terug te halen. Maar het mocht niet zo zijn.”

De 28-jarige, die dit seizoen naar KTM verhuisde, legde uit: “We hebben de motor in Assen behoorlijk veranderd, in een poging in de richting van alle andere jongens te gaan, een beetje verwijderd van mijn normale instelling. , dat is [more weight] aan de voorkant.

“We hebben de fiets naar achteren gedraaid. En sinds dat moment heb ik hier veel moeite mee: als de grip laag is, kunnen we niet goed accelereren, kunnen we de band niet in de fiets houden en kan ik de fiets niet dragen. hoeksnelheid dan wanneer de band begint te zakken. U vertrouwt uitsluitend op de achterband.

“Ja, [more weight on the rear] geeft me een goed gevoel aan de voorkant dat ik misschien iets harder kan remmen, maar over het algemeen rem ik dan te veel om te proberen op de motor te vertrouwen om te draaien.

“Dus ik denk dat het voor ons het belangrijkste is om een ​​stap terug te doen, terug te gaan naar onze oude omgeving en misschien een beetje een andere richting te vinden om voor mezelf te werken.

“Ik heb een bepaalde rijstijl en ik denk niet dat dit werkt met deze instelling.

“We proberen nog steeds te bouwen en te begrijpen [things with the KTM] en dit kan gebeuren.”

“Als ik terugga naar de andere setting, denk ik dat het hetzelfde zal zijn als het aantrekken van een oude laars”, voegde Miller eraan toe.

‘Ik ken die fiets. Het is over het algemeen hoe ik mijn Ducati had afgesteld en hij probeerde gewoon iets out-of-the-box met deze instelling.

“Zoals ik al zei, we hebben hem behoorlijk gedraaid, omdat ik met mijn afstelling over het algemeen wat langzamer ben bij het uitkomen van snellere bochten. Ik heb daar moeite om grip te vinden.

“Maar we hebben deze setting geprobeerd en het is niet gelukt om te verbeteren, dus we zullen proberen terug te gaan en in een andere richting te werken, in het besef dat ik dit vertrouwen aan de voorkant nodig heb om de bochtensnelheid te kunnen dragen. .

“En die bochtensnelheid voer je door tot aan het einde van het rechte stuk. Dus dat is het belangrijkste.”

Miller, wiens teamgenoot Brad Binder in beide races als tweede eindigde achter Francesco Bagnaia, blijft halverwege het seizoen 2023 achtste in het wereldkampioenschap.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: