MotoGP

MotoGP Oostenrijk: “Ik deed een frontflip”: Rijders praten Bocht 1 Sprintchaos | MotoGP


Marco Bezzecchi, Johann Zarco en Miguel Oliveira werden gedwongen uitgeschakeld door de schade, terwijl Fabio Quartararo, Maverick Vinales en Enea Bastianini naar de achterkant van het veld zakten.

Het incident begon toen Jorge Martin tijdens het remmen naar binnen dook, waarna Quartararo zich klemde tussen de Pramac Ducati-rijder en Vinales, die na een slechte start vanaf de eerste startrij naar binnen ging.

Eenmaal in de war, ging het trio rechtdoor, verzamelde Bezzecchi en veroorzaakte een domino-effect met de anderen.

Martin kwam als zesde uit de chaos tevoorschijn en claimde de derde plaats, achter Francesco Bagnaia en Brad Binder.

Zaterdagavond laat werd de Pramac Ducati-rijder, die aan een straf ontsnapte voor een afzonderlijk incident met Luca Marini, kreeg een penalty voor een lange ronde wegens ‘onverantwoord rijden en een crash veroorzaken’.

Maar terwijl Martin zijn podium behield en tweede blijft in het wereldkampioenschap, betekent Bezzecchi’s tweede DNF op rij dat hij nu 59 punten minder is dan Bagnaia.

Martin stond erop dat het incident niet zijn schuld was en dat hij dat wel was geperst door ruiters aan de buitenkant. Dit is wat enkele andere betrokkenen te zeggen hadden:

Marco Bezzecchi:

“Meteen na de crash wist ik niet precies wat er gebeurde. Toen ik de video zag, begreep ik het… Ik denk dat de video vrij duidelijk is. Je kunt het zelf zien.

“[I was] een beetje boos, maar meer verdrietig omdat het vandaag belangrijk voor me was om de race uit te rijden, ook om iets te zien over morgen. Maar het is zo.

“Ik ben meer boos voor [qualifying]. Want waarschijnlijk als ik een betere rondetijd zou maken, zou ik deze situatie in de eerste bocht kunnen vermijden.

“[Tomorrow] Ik moet afwachten hoe ik me fysiek ga voelen want ik kreeg een flinke klap in mijn beide schouders. In de rechter werd ik geraakt door het stuur van Maverick en in de linker raakte ik heel hard de grond.

‘Want nadat Maverick me had geslagen, zou ik waarschijnlijk gewoon kunnen gaan als er niemand buiten was [wide] op het rood en schud een beetje met de airbag open. Maar helaas was Zarco erbij. Dus als ik Zarco raak, maak ik een voorwaartse salto!”

Fabio Quartararo:

“Ik denk dat je vrij goed kon zien wat er gebeurde. Ik wil er niet op ingaan [what other riders did] omdat ik denk dat elke rijder doet wat hij wil en uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid voor het plaatsen van de straffen bij de drie stewards. Dus ze doen hopelijk het werk dat ze moeten doen.

“Het mooie is dat ik vandaag de beste start ooit in een race heb gemaakt…. [Then] Ik kon niets meer en probeerde gewoon te overleven.”

Maverick Viñales:

“Ik zag nog niet wat er gebeurde, ik voelde gewoon overal klappen!”

Johann Zarco:

“Jorge had een geweldige start, maar hij was erg optimistisch toen hij Fabio inhaalde. Want met de super goede start die hij deed kon hij misschien nog wel een beetje vasthouden [more] gereserveerd. Hij heeft zichzelf in een zeer goede positie geplaatst. Maar omdat hij ook wist dat Fabio een zeer sterke remmer is, duwde hij Fabio om tot het uiterste te gaan. Dan is er die eerste bocht waar het erg ingewikkeld is in de eerste bocht.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: