MotoGP

MotoGP Oostenrijk: Fabio Quartararo: “Mijn hoofd was woedend, het doet pijn”, maar opmerkingen van Yamaha waren “te agressief” | MotoGP


“Ik was een beetje agressief, misschien te veel, met wat ik zei”, zei de Fransman donderdag op de Red Bull Ring.

De wereldkampioen van 2021, die vorig jaar ook vocht tegen Francesco Bagnaia om de titel tot de laatste ronde, arriveert in Oostenrijk slechts elfde in het huidige klassement met één podium op zondag.

“Het eerste deel van het seizoen dacht ik een beetje te veel na over de positie die ik wilde. Altijd proberen om de overwinning, het podium, de top vijf te bereiken. En ik was nooit blij dat ik mijn doel niet had bereikt”, blikte Quartararo terug.

Maar het bijstellen van zijn verwachtingen, wat Marc Marquez ook moet doen bij Honda, is niet eenvoudig geweest.

“Het is moeilijk omdat ik de afgelopen twee jaar voor het kampioenschap heb gevochten en nu vecht voor de top 10”, gaf Quartararo toe.

“De eerste tien races was mijn hoofd woedend, omdat ik mijn potentieel ken. Ik weet wat ik kan doen. Maar we hebben wat moeilijkheden en om nu te beseffen dat ‘OK, we moeten dit vergeten [top] posities’, het doet pijn.

“Maar ik denk dat we nu de ervaring moeten opdoen. We moeten ons 100% geven, wat de positie ook is. En ik denk dat Silverstone al een kleine stap voorwaarts was, maar ik wil mijn aanpak de komende tien races totaal veranderen.

“Omdat ik denk dat onze 100% geven het belangrijkste is, ikzelf en het team, en [whatever] positie die zal komen. Als ik het gevoel heb dat we ons best doen, zal ik daar blij mee zijn.”

Quartararo beschreef de verandering van aanpak als vergelijkbaar met zijn debuut MotoGP-seizoen, bij Petronas SRT, in 2019.

“Ik wil het opvatten alsof het mijn eerste jaar in de MotoGP is. Ik geef me 100%, het team geeft hun 100% en we zullen de doelen stellen in termen van hoe was ons tempo en kwalificatie. En dan zullen we blij zijn als we onze 100% geven”, legde hij uit.

“Voor de toekomst is mijn doel om terug te zijn bij Yamaha, zoals twee jaar geleden, vechtend voor overwinningen en podiumplaatsen. Dat wil ik.”

“Natuurlijk zal de Misano-test super belangrijk zijn, maar dan duurt het ook 5 maanden van september tot februari [Sepang test].

Quartararo: Terug aan de top staan ​​met Yamaha ‘de beste droom op dit moment’

“Mijn persoonlijke doel is om weer wereldkampioen te worden en als het met Yamaha is, zou ik natuurlijk de voorkeur geven, want na een moeilijk jaar zou het geweldig zijn om terug te stuiteren.

“Maar zo niet, dan zal ik zelf een andere oplossing moeten zoeken. Maar zoals ik al zei, ik vind het super hard werken met Yamaha en terug zijn [on top] met hen zou op dit moment de beste droom zijn.

Wat betreft wat hij nodig heeft van de 2024-motorfiets, en waarom de Yamaha soms langzamer is dan vorig seizoen, wees de 24-jarige op grip en motorprestaties.

“We hebben het zo moeilijk als de grip wat minder is”, zei hij.

“Omdat we in de eerste plaats wat drive nodig hebben om de best mogelijke acceleratie te pakken, maar dan ook voor ons vermogen [output] als we langzamer vertrekken, komen we langzamer aan bij de volgende bocht.

“Dus de grip voor ons is op twee manieren belangrijk: in hoe we de rondetijd halen, maar ook in termen van acceleratie en topsnelheid waar we wat zwakker zijn. Dus het zijn beide dingen die moeilijk zijn.”

Quartararo heeft ook een motor nodig waarmee hij rechtstreeks tegen de V4’s kan racen.

“Ik denk dat ik in alle races die ik heb gewonnen, nog nooit een gevecht in de laatste ronde heb gewonnen. Ik win met 1-2-3 of 5 seconden. iets langzamer, maar je hebt meer kansen om in te halen”, zei hij.

“Uiteindelijk kun je de pole position behalen, of snel zijn in elke sessie, maar als ze punten uitdelen, is het in de race. Dus we moeten een motor ook snel maken voor de race.”

Quartararo veegde ook een vraag weg over een mogelijk doelwit voor Honda in 2025.

“Het is nog lang tot ’25. Ik heb niet gepraat. We hebben nog veel werk te doen voordat we met iemand kunnen praten”, zei hij.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: