MotoGP

MotoGP Oostenrijk: Brad Binder: Ducati “heeft niets bij ons met nieuwe band” | MotoGP


De fabrieks-KTM-rijder, die tot nu toe werd beloond voor zijn briljante seizoen 2023 met een nieuwe MotoGP-deal die hem tot eind 2026 brengt, was in de beginfase van zowel de sprint als de Grand Prix in Oostenrijk de match voor Francesco Bagnaia. .

Na een paar ronden begon de Zuid-Afrikaan echter langzaam terug te vallen, omdat Bagnaia zijn tempo consistenter kon vasthouden.

Het plan van Bagnaia was duidelijk: de leiding behouden en bandenspanningsproblemen vermijden, terwijl Binder genoegen moest nemen met de tweede plaats omdat de wereldkampioen ervoor zorgde dat hij de leiding behield nadat hij zijn racestarts had verbeterd.

“Ze hebben zeker een kleine stap gezet met hun lancering”, aldus Binder. “De lancering is één ding, maar als ze de motor oppakken en door de versnellingen gaan schakelen, hebben ze op de een of andere manier meer grip dan wij.

“Als we de gloednieuwe band hebben, heb ik het gevoel dat ze niets bij ons hebben. Maar zodra we dat kleine beetje grip verliezen, begin ik te draaien als ik schakel.

“In de harde acceleraties verlies ik steeds een tiende of twee.”

Hoewel de Oostenrijkse MotoGP een van de sterkste van Binder van het seizoen was, gaf de 28-jarige toe dat hij hoopte te winnen voor het thuispubliek van zijn fabrikant.

Binder verklaarde: “Ik kwam hier met de bedoeling om te winnen. Er zou niets mooier zijn geweest dan de thuis-Grand Prix voor ons allemaal te winnen.

Maar twee seconden en een eerste rij; ik kan het elke dag aan. Ik voelde me goed! Ik kan je niet vertellen hoe goed mijn team het heeft gedaan.

‘Ze hebben elke avond tot na tien uur gewerkt om het laatste beetje te vinden dat we nog konden vinden. Ik moet ze enorm feliciteren.

“Felicitaties aan Pecco, hij heeft het geweldig gedaan. Hij heeft geen stap verkeerd gezet. Ik heb mijn best gedaan om met hem mee te gaan, maar er was geen enkele kans. Hij had net dat beetje extra.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: