MotoGP

MotoGP Mugello: Marc Marquez: “Ik heb hier veel moeite, Alex Rins niet” | “Sorry voor Vinales, maar slepen hoort bij racen” | “Sorry voor Vinales, maar slepen hoort bij racen” | MotoGP


De Repsol Honda-ster, die bij zijn terugkeer van een handblessure de vorige keer in Le Mans om podiumplaatsen streed, viel op weg naar de achtste plaats op de timesheets van vrijdag en was slechts 0,255 seconden verwijderd van de top.

Maar hij vindt dat Mugello een van zijn slechtste circuits op de kalender is en dat, in tegenstelling tot het stop-and-go-karakter van Le Mans, de lange bochten die kenmerkend zijn voor het Toscaanse circuit ook de zwakke punten van zijn RCV benadrukken.

“Een moeilijke dag, vooral niet met de motor, maar ook met mezelf”, zei Marquez

“Als ik in FP1 start, voel ik me normaal gesproken heel goed, maar hier niet. Ik had geen goed gevoel met de motor en de baan maar stap voor stap kon ik op een andere manier gaan rijden.

“Ik was beter. Maar het is waar dat ik vandaag niet op de beste manier reed. Ik heb 2-3 circuits op de kalender waar ik veel moeite mee heb en dit is er een van. We zullen morgen proberen om nog een stap te zetten.”

“Mijn doel hier is echter niet de overwinning, niet het podium, maar dat gat tussen de top vijf en de top tien. We moeten eerlijk zijn en we kunnen niet veel meer verwachten.

“Dan komen we op andere circuits zoals Le Mans, zoals Sachsenring, waar we meer kunnen verwachten. Maar dit is een van de circuits waar ik moeite mee heb.”

Marquez daarentegen gelooft dat Mugello een van Rins’ beste circuits is en hij was niet verrast om de COTA-winnaar op het scherpst van de snede te zien.

“Nee [I’m not surprised], omdat Rins, zelfs met Suzuki, 5-6 circuits had waar hij erg snel is en dan andere waar hij meer worstelt. Normaal gesproken was hij hier met Suzuki erg snel en erg constant”, zei Marquez, wiens enige overwinning in de koningsklasse op Mugello in 2014 was.

“Hij is erg goed in snelle bochten, dus in Le Mans had hij het bijvoorbeeld moeilijker dan ik en hier is hij erg snel. Voor Honda en Honda-rijders is het goed dat iemand sneller is, want zo heb je meer kans om de dingen te kijken en te vergelijken.”

Wat betreft het nieuwe Kalex-chassis, onthulde Marquez dat hij enkele nadelen had gevoeld in de snellere bochten op Le Mans, die in Mugello misschien nog groter werden.

“Toen ik dit nieuwe chassis in Le Mans probeerde, voelde ik wat zwakke punten in een aantal specifieke bochten en hier hebben we veel van dat soort bochten. Dus ja, nu moeten we begrijpen waarom ik het zo moeilijk had en vooral waarom Mir [23rd] had meer moeite.

“Ik weet niet of het morgen of in de toekomst zal zijn, maar het is geen slecht idee om back-to-back te proberen met een ander chassis.

“Soms proberen we een strategie en een plan en gaat het allemaal goed, maar vandaag ging alles wat we probeerden niet goed.

“Naar mijn mening hebben we te veel dingen op één dag geprobeerd, dus ja – ik stemde er ook mee in om deze dingen te proberen – maar het was een vergissing en morgen proberen we een stap terug te doen en ons weekend opnieuw te beginnen.”

Marquez: ‘Sorry voor Maverick, maar slepen hoort bij racen’

Marquez dreigde de top tien voor directe kwalificatie 2 niet te halen toen hij in de slotfase van de middag viel.

“Toen ik crashte, was het volledig mijn schuld omdat ik probeerde de stoeprand te snijden met te veel bochten”, zei hij.

Nadat hij terugkeerde op de baan, greep Marquez een sleep achter Maverick Vinales, de rijder die hij woedend had gemaakt met soortgelijke tactieken tijdens het evenement van 2021, en ging kortstondig als snelste.

“Ik lette niet eens op [to the tow]”, drong Vinales, nu bij Aprilia, aan op MotoGP.com. “Maar het is waar dat Marc en Alex soms de banden aan het likken zijn! Dus ik wou dat Race Direction ook iets kon doen omdat we niet showen [a good example] voor Moto3.”

Marquez antwoordde: “Je moet je sterke punten gebruiken en een van mijn sterke punten is dat als ik iemand volg, ik me kan aanpassen. Sommige rijders kunnen die slipstream niet gebruiken omdat ze niet weten hoe ze achter een andere rijder moeten rijden.

“Het is een van mijn sterke punten, dus ik moet het gebruiken. Sorry voor Mack, maar dit is racen.

Teamgenoot Mir heeft zich teruggetrokken uit de rest van het evenement vanwege een vingerbeschadiging tijdens een val in de middag.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: