https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

MotoGP: Miguel Oliveira over KTM-splitsing: ‘Verschillen zorgden er natuurlijk voor dat we afstand namen’ | MotoGP


Hoewel Oliveira KTM’s enige MotoGP-overwinningen van 2022 pakte, werd de Portugese rijder aan de kant geschoven voor de inkomende Miller, nadat er een tweejarig contract was overeengekomen met de Australiër.

Oliveira, die vorig seizoen races won in Mandalika en Buriram, bleef in gesprek met KTM omdat de kans om lid te worden van het nieuwe GASGAS Tech 3-team op tafel lag.

Maar nadat hij zijn fabriekszetel had verloren en het gevoel had dat beide partijen verschillende kanten opgingen, koos Oliveira voor een overstap naar Aprilia bij RNF.

In gesprek met het Portugese tv-netwerk Antena zei Oliveira: “Ik zou helemaal niet zeggen dat KTM zich slecht gedroeg tegenover mij. We hadden gewoon verschillende manieren van denken. De herstructurering van het team ging hand in hand met de wil om een ​​rijder te hebben.” behalve ik daar.

“Deze verschillen zorgden er natuurlijk voor dat we afstand namen en we hadden geen toekomst samen. Niet dat de deur niet open stond, want ze wilden echt dat ik bleef en voor de GASGAS reed, wat eigenlijk een rood geverfde KTM is.

“Het idee was om het merk GASGAS terug te brengen en een paar Iberische rijders te hebben, omdat het merk Iberisch is.

“Ze wilden een Spaanse rijder en een Portugese rijder, maar ik was niet erg enthousiast over het idee. Ik geloof oprecht dat er momenten in ons leven zijn waarop we verandering nodig hebben. Er zijn treinen die maar één keer passeren, en je moet om die kansen te grijpen.

“Ik wilde heel graag die verandering hebben en uit mijn comfortzone komen.”

Het seizoen 2023 is het eerste seizoen sinds 2016 waarin Oliveira geen deel uitmaakt van de KTM-set-up. Nadat het GASGAS Tech 3-team er niet in slaagde Oliveira te lokken, ging het door met de toevoeging van Moto2-kampioen Augusto Fernandez.

Oliveira, winnaar van vier MotoGP-races met KTM sinds 2020, was een van de moeilijkste rijders om te verslaan toen hij en de RC16 op zijn best waren.

Oliveira besprak zijn tijd bij het Oostenrijkse merk en voegde eraan toe: “KTM gaf me veel comfort voor mijn sportieve carrière. Ik had de komende vier jaar van mijn leven gegarandeerd. Maar diep van binnen wist ik dat dat niet was wat ik wilde.

“Ik wilde nieuwe kansen ervaren en daadwerkelijk wereldkampioen worden, wat volgens mij snel gaat gebeuren.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: