MotoGP

MotoGP: Marco Bezzecchi over zijn toekomst: “Ik zou graag fabrieksrijder voor Ducati willen zijn” | MotoGP


De VR46-academierijder was briljant in 2023, totdat een schouderblessure zijn hoop op de MotoGP-titel deed ontsporen.

Hoewel de Italiaan altijd een outsider was voor de titel, klampte Bezzecchi zich vast aan de hielen van Francesco Bagnaia en Jorge Martin dankzij enkele van de meest dominante prestaties van welke rijder dan ook.

In 2024 wordt van Bezzecchi verwacht dat hij opnieuw een sterke uitdaging aangaat, tot het punt waarop hij in aanmerking zou kunnen komen voor een fabrieks Ducati-stoeltje.

Bezzecchi kreeg halverwege vorig seizoen een Pramac Ducati-rijder aangeboden, maar besloot bij Valentino Rossi's Mooney VR46-outfit te blijven.

Waarom hij die beslissing nam, vertelde Bezzecchi Speedweek: “Het was een moeilijke beslissing omdat Ducati mij een fabriekspakket aanbood.

“Ik weet niet of het volledig fabrieksmatig of een tussenstap zou zijn geweest, maar voor mij ging het erom dat je in de MotoGP tegenwoordig de prestaties heel snel op snelheid moet krijgen. Gardner won bijvoorbeeld de [Moto2] Wereldkampioenschap en daarna…

“Ik wist dat de menselijke kant voor mij erg belangrijk was en ik had die relatie opgebouwd met mijn team en mijn team.

“Als je weet dat je heel snel moet presteren – dan heb je de druk als je van team wisselt: niet weten of je hetzelfde zou voelen, of je dezelfde relatie en dezelfde manier van werken zou opbouwen als met mijn huidige crewchef, omdat Ik had Matteo waarschijnlijk niet mee kunnen nemen [Flamigni] met mij… Dat gevoel heb je gewoon nodig. Het is moeilijk te omschrijven, maar ik weet zeker dat je begrijpt wat ik bedoel.

“Uiteindelijk zei ik tegen mezelf: “Waarom zou ik van het ene klantenteam naar het andere klantenteam overstappen?” Mijn doel is – zoals elke MotoGP-rijder – om in een fabrieksteam terecht te komen.

“De VR46 Riders Academy heeft er sinds mijn Moto3-debuut aan gewerkt om mij op te bouwen voor een fabrieksteam. Ze hebben zoveel voor mij gedaan, waarom zou ik ze verlaten om zich bij een ander satellietteam aan te sluiten?

Bezzecchi wil zo snel mogelijk fabrieksrijder worden en wil die 'droom' verwezenlijken met Ducati.

“Ik zou graag fabrieksrijder voor Ducati willen zijn”, voegde de Italiaan eraan toe. “Dit is een droom van mij omdat ik de manier waarop ze werken erg leuk vind. Ik hou van het project, ik hou van alles.

“Ik moet zeggen dat de andere fabrikanten qua niveau steeds dichterbij komen, er is geen sprake meer van superieure snelheid of wat dan ook. Wat het verschil maakt: We zijn met acht hele sterke renners.

“Natuurlijk zijn alle rijders sterk en begrijp me niet verkeerd, maar acht sterke rijders op dezelfde motor is wel een voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld de twee sterke Yamaha-rijders. Dat is normaal. Ik zou graag bij Ducati blijven, maar we zullen zien.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.