https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

MotoGP: Marc Marquez onthult persoonlijke onrust van chirurgie – “je verzet je tegen de handdoek in de ring te gooien” | MotoGP


De achtvoudig wereldkampioen miste zes races van het MotoGP-seizoen 2022 om voor de vierde keer onder het mes te gaan.

Zijn meest ernstige operatie tot nu toe aan zijn lastige arm werd uitgevoerd in de VS, en hij draaide zijn armbeen, wat hem zoveel pijn veroorzaakte tijdens het rijden.

Marquez onthulde hoe hij deze vreselijke periode overwon: “Je wordt behoorlijk volwassen als dingen moeilijk zijn.

“En als er een blessure is, meer dan in de afgelopen maanden, is het in de afgelopen jaren dat het niet goed ging, dan zie je dat je jezelf opnieuw moet uitvinden of weerstand bieden aan het gooien van de handdoek.

“Dan word je volwassener en doe je meer ervaring op. In die tijd kwam ik in Madrid wonen en ik heb nogal wat veranderingen in mijn leven ondergaan omdat het leven van iedereen, niet alleen een atleet, evolueert.

“Als motorcoureur werd ik op 15-jarige leeftijd een professional en op 20-jarige leeftijd bereikte ik het MotoGP-wereldkampioenschap.

“In de loop der jaren evolueer je en misschien heb je als twintiger een andere mentaliteit dan op je dertigste, net als ieder ander.

“En daar moet je de juiste stappen zetten en vooral prioriteiten stellen. In dit geval is mijn prioriteit dezelfde als toen ik meedeed aan het Wereldkampioenschap. Het is een sport, het is een wedstrijd en het gaat om de resultaten.”

Marquez komt uit Cervera, in de buurt van Barcelona, ​​maar heeft zijn persoonlijke leven ontworteld om zijn herstel van zijn vreselijke fitnessproblemen te maximaliseren.

“Ik besloot om twee belangrijke redenen naar Madrid te verhuizen”, zei hij. “Een daarvan is omdat ik mijn derde operatie in Madrid heb gehad. Nu niet zo veel, maar toen de arm te slecht was om te blijven racen en we zagen dat het bot was gedraaid, had ik veel controles en probeerde ik veel te controleren wat er gebeurde om tendinitis te voorkomen, dus ik kwam eraan heel veel terug.

“Dan ook omdat ik, toen ik thuis een lus van twee jaar doormaakte met de blessure, zin had om iets te veranderen.

“Mijn levensstijl is helemaal niet veranderd omdat ik ook niet in de stad ben, maar in de buitenwijken vind ik het prima om te fietsen, motorrijden en gym te trainen.

“Ik heb het tot nu toe goed gedaan en ik was niet van plan om iets te veranderen. De levensstijl moet hetzelfde zijn, maar ik besef dat ik tijd bespaar. Ik spaar uren in de trein, bovenal spaar ik ook tijd met evenementen en verplichtingen, maar het belangrijkste is dat ik er in mijn beroep, in mijn dagelijks leven, in mijn opleiding helemaal geen last van heb.

“Uiteraard heb ik af en toe, in het weekend of zelfs doordeweeks, wel eens uit eten of een borrel kunnen gaan. Ik ging zelfs naar Rafa Nadal, wat ik nog nooit eerder had gedaan, maar nu hij een halfuur weg is, kom je een beetje loskoppelen en dat is goed, want uiteindelijk is het geen vierentwintig uur per dag denken aan racen op een honderd procent.

“Ok, je moet op je best zijn, maar je kunt niet vierentwintig uur per dag trainen. Er zijn rustdagen waarop de geest moet uitschakelen en dat is ook goed voor mij. Het belangrijkste is om je gelukkig te voelen.

“Als je je in je persoonlijke leven gelukkig voelt, gaat je professionele leven beter en dan stap je in dat wiel waarin, als je professionele leven goed gaat, je persoonlijke leven beter gaat en je een positieve geest hebt.”

Repsol Honda-rijder Marquez heeft deelgenomen aan de meest recente drie MotoGP-races terwijl zijn herstel voortduurt.

Hij schitterde vooral in Japan, waar hij zich kwalificeerde op pole position en als vierde eindigde, waarbij hij Miguel Oliveira in de laatste ronde inhaalde, om critici de mond te snoeren die dachten dat zijn uithoudingsvermogen eronder zou lijden.

Marquez staat 13e in het MotoGP-klassement van 2022, maar is, ondanks het missen van zes races, de hoogst geplaatste Honda-rijder en onderstreept een nachtmerrieseizoen voor het team.

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: