MotoGP

MotoGP: Marc Marquez: “Ik zeg waar ik verlies, niet hoe te verbeteren. Ik ben geen ingenieur” | MotoGP


De achtvoudig wereldkampioen – winloos sinds Misano 2021 – zei dat hij de zwakke punten uitlegt bij het rijden en racen met de RC213V, maar laat het aan HRC over om te beslissen over de technische oplossingen.

Marquez is van mening dat de belangrijkste tekortkomingen van de RCV het “remmen en accelereren” zijn, maar “ik weet niet of het het chassis, de aerodynamica, de motor of een combinatie van alles is.

“Dit is iets dat ik vorig jaar al zei – en ik blijf in dezelfde stemming [method] – Ik zeg [to HRC] waar ik verlies, niet hoe te verbeteren. Omdat ik geen ingenieur ben.

“Dus ik doe mijn best op de baan, ik probeer te overleven in de races waar ik het moeilijk heb, ik probeer snel te zijn in één ronde, ik probeer een manier te vinden om consistent te zijn in de race.

“Maar dan stop ik in de box, ik zeg de zwakke punten, waar we meer verliezen, waar erger is, en dan moeten de ingenieurs nadenken over hoe ze kunnen verbeteren.”

De 30-jarige Spanjaard bracht een groot deel van de recente Franse MotoGP-races door met vechten tegen Ducati’s en KTM’s.

“Het is zo moeilijk om tegen de anderen te vechten, vooral Ducati’s, omdat ze je inhalen op het rechte stuk. [but] je moet inhalen op de bochten, risico’s nemen, de banden meer gebruiken.

Le Mans, waar Marquez als vijfde eindigde in de sprint voordat hij op het podium crashte tegen een paar Pramac Ducati’s laat in de Grand Prix, zag ook het racedebuut van Honda’s nieuwe Kalex-chassis.

“Knippen, midden in de bocht, ik geef de voorkeur aan mijn [previous Honda] een. Naar binnen gaan. Het is een van mijn sterke punten, snel naar binnen gaan. Maar dit betekent niet dat het de snelste manier is, of een snellere manier dan de andere,” zei Marquez over het verschil dat hij voelt op het circuit.

“Het lijkt erop dat je met de Kalex je rijstijl een beetje moet aanpassen, je moet ook in de bocht snel naar binnen gaan, maar het is niet nodig om te pushen… je kunt nog een paar fouten maken. Je kunt wijd gaan, terugkomen.

“Met de ander [Honda] één, het is zo cruciaal en het is zo moeilijk om de voorband te begrijpen. Hiermee [Kalex] het lijkt erop dat je meer waarschuwingen hebt, maar we moeten het nog steeds begrijpen, want ons zwakke punt is nog steeds stoppen op de remmen en de versnellingskant. “

Marquez, die drie ronden miste vanwege een handbreuk bij de seizoensopener in Portimao, moet dit seizoen nog een Grand Prix-race finishen. Zijn 12 punten tot nu toe zijn afkomstig van de derde (Portimao) en vijfde (Le Mans) in de Sprints.

LCR’s Alex Rins, die een einde maakte aan Honda’s 18 maanden durende overwinningsdroogte op COTA, is momenteel de beste Honda-rijder op de tiende plaats algemeen. Rins’ teamgenoot Takaaki Nakagami is 17e en Marquez’ nieuwe teamgenoot Joan Mir 21e.

De vijf Grand Prix-races dit seizoen zijn gewonnen door Ducati (4) en Honda (1), met de Sprint-overwinningen verdeeld over Ducati (3) en KTM (2).

Honda staat vierde in het constructeursklassement – achter Ducati, KTM en Aprilia, en alleen voor Yamaha.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: