https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

MotoGP: Marc Marquez: ‘Ik heb nog steeds niet het goede vermogen, maar ik voel me steeds beter’ | MotoGP


De zesvoudig MotoGP-kampioen, die sinds zijn terugkeer drie opvallende momenten heeft neergezet – pole op Motegi, een podium op Phillip Island en een eerste rij op Sepang toen Honda in grote problemen zat – stond veel dichter bij de Marquez die we eerder zagen leed aan zijn rechterschouderblessure in Jerez in 2020.

Het leek erop dat Marquez Q2 zou missen tijdens de kwalificatie op Sepang, voordat hij door een briljante ronde in zijn eentje Jack Miller voorging en tweede werd.

De Repsol Honda-rijder herhaalde die inspanning enkele minuten later in Q2 ondanks het feit dat hij de leider van de serie, Francesco Bagnaia, vlak voor hem uit de kwalificatie zag crashen.

Hoewel zijn racetempo niet genoeg was om uit te dagen voor het podium, hield Marquez vast voor een zeer solide zevende plaats.

Over zijn fysieke conditie gesproken, met nog maar één ronde van het jaar te gaan, voegde Marquez toe: “Ik ben erg blij met mijn fysieke conditie. Stap voor stap voel ik me beter en beter, stap voor stap kan ik meer spelen met de fiets en stap voor stap kan ik de problemen van de fiets beter opvangen.

“Dit was iets dat ik de afgelopen twee jaar niet heb kunnen doen. Hier ben ik heel erg blij mee.”

Rechterarm werkt nog steeds niet ‘perfect’ voor Marquez na terugkeer MotoGP

Ondanks de positieve signalen heeft Marquez toegegeven dat hij nog een eindje verwijderd is van het bereiken van het niveau dat hij wil en nodig heeft om constant competitief te zijn.

Marquez, die tijdens de kwalificatie van afgelopen weekend allerlei vormen op de motor zag trekken om de positie te bereiken die hij deed, grapte dat hij wilde zien hoe zijn lichaamshouding eruitzag voordat hij verder zei dat zijn lichaamsbalans ‘niet perfect’ is Geschenk.

“Ik weet het niet! Ik wil deze foto’s zien”, lachte Marquez. “Maar ik heb nog steeds niet de goede kracht. De spier werkt nog steeds niet op de beste manier aan de rechterarm.

“Het werkt nog steeds niet perfect. Haal deze winter het maximale uit deze arm, maar in de harde rempunten moet ik nog steeds de manier vinden om [the correct] lichaamsbalans.

“Toch is mijn lichaamsbalans niet perfect en het is nog steeds een klus die we deze winter moeten doen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: