MotoGP: Marc Marquez: ‘Ik heb de stijl van Casey gekopieerd, het is een van mijn sterke punten’ | MotoGP


Vooral in bocht drie, een bocht die Stoner zijn eigen maakte tijdens zijn dominante periode op Phillip Island.

Stoner, een zesvoudig winnaar op het Australische circuit, allemaal achter elkaar, werd herinnerd om zijn ongelooflijke driftstijl rond de linkshandige.

En hoewel Marquez afgelopen weekend zijn eerste overwinning in meer dan een jaar niet kon claimen, zei de Repsol Honda-rijder dat bocht drie een bocht was waarin hij de stijl van Stoner kopieerde, ondanks dat de huidige MotoGP-motoren op een andere manier moeten worden gereden vanwege de aerodynamische en downforce-verbeteringen die de afgelopen seizoenen zijn aangebracht.

“Toen ik MotoGP begon, had ik de gegevens van Casey en ik heb zijn stijl gekopieerd en het is een van mijn sterke punten, ook dit soort bochten”, voegde Marquez eraan toe.

“Maar nu met deze fietsen, moet je op een andere manier rijden, ik bedoel met deze aerodynamica, zelfs als ik de staart achterin plaatste. Zelfs was anders. Dus nu worden de fietsen – ik sprak met Casey – anders dan rijden.

“Dus ja, het zijn verschillende stijlen voor de fietsen, maar Casey was supersnel in die bocht.”

Kan de Honda niet stoppen als hij ’trilt’, zegt de zesvoudig MotoGP-kampioen

Zoals bleek uit de fout van zijn broer Alex Marquez, blijft de Honda een moeilijk te temmen beest.

Marquez had last van hevig schudden bij het binnenkomen om de vierde bocht te maken voordat hij tegen thuisfavoriet Jack Miller aankletterde, wat ertoe leidde dat beide rijders niet finishten.

En hoewel het volledig de schuld van Marquez was, gelooft Marc dat dit kan gebeuren met de huidige RC213V, aangezien remmen in een rechte lijn een grote zwakte is van het huidige pakket.

Ook besprekend waar hij Rins probeerde in te halen voor de overwinning, zei Marquez: “Ik wist dat het in bocht twee niet mogelijk was om Alex in te halen, omdat ik hem in die bocht vaak inhaalde.

“Ik wist dat hij heel goed zou verdedigen. Maar toen ik hem Pecco zag inhalen, wist ik dat hij dat niet zou verwachten.” [it] dus ik ging.

“Toen ik dat zag – een van de problemen van onze motor is stoppen in een rechte lijn – en bij bocht vier als je niet super helder bent; het probleem is dat we wat trillen en bijvoorbeeld de fout van mijn broer is omdat wanneer je hebt wat rillingen die je niet kunt stoppen.

“Je kunt het probleem niet absorberen en het was te riskant [to try that move].”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: