MotoGP

MotoGP: Marc Marquez: ‘Ik ben niet geobsedeerd om nog een kampioenschap te winnen, maar het niveau is er nog steeds’ | MotoGP


Marquez, die sinds 2020 zijn vierde rechterschouderoperatie onderging na de Italiaanse MotoGP in Mugello, was briljant in zijn terugkeer, wat werd benadrukt door het feit dat hij twee ronden geleden poleposition claimde in Motegi.

De achtvoudig wereldkampioen zag er veel soepeler, comfortabeler en sneller uit bij zijn terugkeer, hoewel een gebrek aan kracht in zijn rechterarmspieren en een teleurstellende 2022 RC213V Honda-machine betekenen dat overwinningen voor het einde van het seizoen onwaarschijnlijk zijn, hoewel niet onmogelijk gezien het Marquez is waar we het over hebben.

Sinds hij MotoGP-rijder werd in 2013 is Marquez geobsedeerd door winnen, maar na een turbulente twee jaar nadat hij zijn gebroken arm had opgelopen bij de seizoensopener van 2020 in Jerez, hebben nieuwe motivaties ertoe geleid dat dat op dit moment niet meer het geval is.

Spreken met MotoGP.comzei Marquez: “Ik weet wat ik heb bereikt vóór de blessures, maar nu maakt het me niet meer uit. Ik zal erover nadenken als ik met pensioen ga. Op dit moment zeg ik bijvoorbeeld tegen het team wanneer we Q2 ingaan, we vieren het. we maken de tweede rij of de derde rij vieren we, als we de top vijf halen, vieren we.

“Je kunt niet alle jaren in de top staan. Je zult ups en downs hebben. Veel legendes hadden in het verleden een zware blessure, ik praat bijvoorbeeld veel met Mick Doohan.

“Zonder de beenblessure, hoeveel wereldkampioenschappen zou Doohan? [have won], we weten het niet. Maar uiteindelijk was het zijn stijl en wat hij deed was geweldig.

“Nu heb ik nieuwe motivaties. Nu ben ik niet geobsedeerd om nog een kampioenschap te winnen – [but] het kan zijn, kan in de toekomst zijn en we zullen het weten.”

Marquez erkent dat vroege MotoGP-terugkeer in 2020 zijn ‘fout’ was

Na de aanvankelijke blessure die Marquez opliep, kwam de Honda-rijder ongelooflijk snel weer in actie toen hij deelnam aan de vrije training voor de tweede ronde van het seizoen, opnieuw in Jerez, slechts drie dagen na zijn operatie.

Zoals verwacht was zijn terugkeer te snel en veroorzaakte hij meer schade, en als ik erop terugkijk, heeft Marquez de volledige verantwoordelijkheid genomen ondanks het feit dat de artsen alles hebben goedgekeurd.

“We kwamen te vroeg terug”, voegde Marquez toe. “De dokters zeiden tegen me dat het geen probleem zou zijn en toen was het mijn beslissing. Uiteindelijk is degene die de beslissing neemt de rijder, dus het was mijn fout.

“Het was een van de mogelijkheden om mijn carrière te stoppen. Ik spreek veel met mijn hele familie en de mensen die dicht bij me staan, heel dicht bij me. Toen zag ik de oplossing om mijn persoonlijke en professionele leven te verbeteren.

“Om door al deze dingen heen te gaan, om de motivatie te behouden is [because of] de passie. Mijn passie voor motoren is groter dan wat ook ter wereld en ik ben niet stil als ik thuis op de bank naar de races zit te kijken.

“Toch voel ik me een deel van de MotoGP en ik voel me een deel van deze wereld. Ik heb het gevoel dat als ik race, mijn niveau er nog steeds is. Dit is het belangrijkste.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d