MotoGP: Marc Marquez: ‘Een gevoel van hoop’, wachtend op röntgenfoto, geïnspireerd door Rafa Nadal | MotoGP


In zijn laatste blogbericht voor ‘Box Repsol’ legt de Spaanse ster de achtergrond uit van zijn beslissing om zich terug te trekken uit het wereldkampioenschap 2022 en nog een operatie onder ogen te zien.

Marquez onthult dat hij een ‘slechte tijd’ had gedurende 2-3 dagen na de operatie, waarbij het niet goed uitgelijnde bot werd gesneden en vervolgens meer dan 30 graden werd gedraaid, maar dat zijn ‘huidige gevoel er een is van hoop’.

De 29-jarige, die getipt is om een ​​mogelijke MotoGP-terugkeer te maken op tijd voor de Misano-test van september op het Honda-prototype van 2023, voegt eraan toe dat een komende week zes röntgenfoto’s zijn herstelpad zullen bepalen en dat hij is geïnspireerd door tennislegende Rafa Nadal…

‘Ik heb veel bemoedigende berichten ontvangen van jullie, de fans, en die worden gewaardeerd, vooral in tijden als deze. Ik wil je laten weten hoe het met mijn herstel gaat.

‘Sinds september vorig jaar was er het idee dat ik misschien nog een keer geopereerd moest worden. We controleerden mijn arm regelmatig om de evolutie van de breuk na de derde operatie te zien. Toen het voorseizoen kwam, wilde ik mezelf ervan overtuigen dat ik het kon, met de uitdrukking “power is in the mind” als mijn motto.

Marquez: ‘Alleen degenen die het dichtst bij mij stonden kenden de situatie’

‘Maar toen het seizoen begon, realiseerde ik me dat de beperkingen erg groot waren. Mijn idee was om het hele seizoen mee te doen -aangezien het bot niet honderd procent geconsolideerd was vanaf de derde operatie-, maar terwijl ik mijn beperkingen kende en het ongemak verborg, om dagelijkse vragen te vermijden. Alleen degenen die het dichtst bij mij stonden, wisten van de situatie.

‘Het beslissende moment kwam rond de Franse GP, toen alles werd voorbereid voor een 3D CT-scan. We hebben de beslissing genomen om een ​​nieuwe operatie te ondergaan. Het hebben van een operatie in de Verenigde Staten verraste me erg, vanwege de manier waarop ze de pre- en postoperatieve periode hadden gepland. Het is heel anders dan in Spanje.

‘De postoperatieve periode was erg snel, ik werd onmiddellijk ontslagen, kreeg toestemming om te vliegen en kon naar huis terugkeren. De voorbereiding daarentegen was zeer grondig gepland en alles was ruim van tevoren geregeld.

Marquez: ‘Ik heb twee of drie dagen een slechte tijd gehad’

‘Voor de operatie was ik in een heel goed humeur, maar in de uren daarna voelde ik me slechter door de verdoving en door de pijn. Ik heb twee of drie dagen een slechte tijd gehad, maar aangezien dit niet de eerste keer was dat mijn arm werd geopereerd en ik al wist hoe het zou voelen, was ik me ervan bewust dat de pijn normaal was en dat het later zou verdwijnen .

‘Nu voel ik me best goed, want er is geen pijn. Ik heb nog steeds mijn arm geïmmobiliseerd en doe lichte passieve mobiliteitsoefeningen. Ik voel me gemotiveerd, want het gevoel is goed, en ik ben opgewonden om te beginnen met herstellen zodra de dokters me dat zeggen, om te zien of mijn arm werkt zoals het hoort.

Marquez: ‘Ik zag mezelf niet veel langer op de fiets zitten’

‘Mijn huidige gevoel is er een van hoop. Door de manier waarop ik reed en meedeed, zag ik mezelf niet veel langer op de motor zitten – misschien nog een jaar of twee. Na de ingreep in Rochester is er hoop dat ik zonder pijn verder kan rijden en plezier kan hebben op de fiets.

‘Ik wacht op een röntgenfoto in week zes. Afhankelijk van hoe het resultaat van deze röntgenfoto verloopt, kiezen we de weg voor herstel. Tot die tijd geniet ik van een beetje vakantie, want we kunnen nog niet voor 100 procent aan het herstel beginnen.

‘Op dit moment, hoewel het lijkt alsof ik veel vrije tijd heb, plan ik elke dag goed. Ik sta vroeg op en ga anderhalf uur wandelen. Dan probeer ik me bezig te houden met telefoontjes met het team, met mijn gezin of met dingen in huis. ’s Middags begon ik voorzichtig aan mijn onderlichaam en een beetje aan mijn linkerarm te werken.

Marquez: ‘Motivatie blijft hetzelfde’

‘Soms stop ik om na te denken over motivatie en in mijn geval is de enige conclusie die ik trek dat de mijne voortkomt uit passie en enthousiasme. Het blijft hetzelfde als het al meer dan tien jaar is. Het zet me ook aan om na te denken over het doel, namelijk plezier hebben en op een goed niveau strijden, zonder te lijden of pijn te hebben.

‘Ik moet zeggen dat ik niet de enige ben op deze weg naar herstel. Ik ben gesteund door rijders als Àlex Crivillé –die iets soortgelijks heeft meegemaakt–, Alberto Puig –met wie ik het meeste contact heb, omdat hij ook de teammanager is van het Repsol Honda Team– en ook door Mick Doohan – omdat hij verschillende ernstige verwondingen had. Zij zijn de mensen die mij het meest hebben geadviseerd en ik dank hen voor hun steun.

Marquez: ‘Mensen dachten dat Rafa Nadal klaar was’

‘Er is ook een referentiepunt in Rafa Nadal, die zelfs toen mensen dachten dat hij klaar was, de pijn heeft kunnen overwinnen en opnieuw heeft gewonnen.

“Ik was met hem bij de Masters 1000 in Madrid. Ik weet alles wat hij heeft geleden en daarom is hij een referentiepunt voor mij, want hoewel hij niet op zijn best is, is hij in staat om toernooien zoals Roland Garros te winnen. Ik herinner me dat hij op een persconferentie toegaf dat de pijn zijn stemming veranderde, en dat begrijp ik.

‘Voordat ik afscheid neem, wil ik jullie nogmaals bedanken voor de steun die ik van jullie allemaal krijg. Ik beloof dat ik er alles aan zal doen om weer mee te doen en samen te genieten van mooie tijden.’

– MM93Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: