MotoGP

MotoGP: Luca Marini “verrast” door de lof van Dani Pedrosa, “hij was een referentiepunt voor mij” | MotoGP


Nu in zijn derde MotoGP-seizoen, is Marini een van de meer consistente geworden sinds hij aan boord van de titelwinnende GP-22-motor van vorig seizoen stapte.

De Mooney VR46 Ducati-rijder, die in vijf ronden twee podiums op zijn naam heeft staan, staat momenteel zesde in het wereldkampioenschap op weg naar zijn thuisronde in Mugello volgend weekend.

Een van de resultaten die hem hielpen een plek in de top zes van het kampioenschap te veroveren, was zijn resultaat tijdens de Grand Prix van Spanje, dat kwam na een race-lange strijd met Pedrosa.

Terug in de MotoGP als wildcard-rijder voor KTM, was Pedrosa sensationeel tijdens het Jerez-weekend, maar net als de Spanjaard toen hij door verschillende rijders werd geprezen voor zijn prestaties, wilde de voormalige Repsol Honda-rijder Marini graag vertellen hoe onder de indruk hij was. met de rit van de Italiaan.

Nadat hij hem een ​​zeer ‘zuivere rijder’ had genoemd, vertelde Pedrosa persoonlijk aan Marini dat hij zijn lijnen zou kunnen veranderen om zijn rivalen in het ongewisse te laten, maar dat zijn precisie erg indrukwekkend was.

Nadat ze hun gesprek hadden teruggekeken, vertelde Marini het MotoGP. com: “Het is leuk! Ik was echt verrast door alle complimenten die Dani me gaf. Ik probeerde zijn opmerkingen te gebruiken om mezelf, mijn rijden, te verbeteren.

“Hij vertelde me min of meer gekke dingen te doen, meer fouten te maken tijdens hard remmen om achteropkomende renners mijn rijstijl niet te laten analyseren.

“Ik waardeer het enorm van hem als rijder. Kijkend naar de 250cc was hij een idool en een referentiepunt voor mij.”

Terwijl Marini tot nu toe sterk was in 2023, was zijn teamgenoot Marco Bezzecchi zelfs nog beter na twee overwinningen.

Maar toch heeft Marini niet het gevoel dat er nog een stap voorwaarts nodig is: “Ik denk niet dat ik nog een stap moet maken. Ik ben nu sterk, ik ben snel en ik probeer gewoon te vechten voor de titel.” podium in alle races.

“Als er een mogelijkheid is om de race te winnen, dan is het perfect, maar zo niet, dan moet je er gewoon elke keer zijn. Dat is elke keer het doel.

“Mijn teamgenoot is snel en heeft dit seizoen geweldige resultaten neergezet. Maar ik ben gefocust op mezelf. De teamgenoot is een andere rivaal zoals andere renners.

“Als je de race niet wint, maakt het niet uit of een andere rijder of je teamgenoot de race heeft gewonnen. Het is hetzelfde. Het is alleen dat je niet hebt gewonnen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: