MotoGP Le Mans: Pol Espargaro: Honda-geruchten in 2023 ‘nepnieuws’ | MotoGP


Volgens een bericht in de Italiaanse media was Espargaro op de hoogte gebracht van Honda’s voornemen om zijn contract niet te verlengen na de Spaanse Grand Prix, met Joan Mir op weg om zijn plaats naast Marc Marquez in te nemen voor 2023.

“We bevinden ons in een wereld waar we steeds meer worden omringd door nepnieuws”, zei Espargaro.

“Dit is dus niet waar. Het is nep. Maar we zien met politiek over de hele wereld en alles, hoe de wereld gaat met nepnieuws. Het is moeilijk te controleren. Zeker met sociale media. Geruchten zijn geruchten, of nepnieuws is nepnieuws.

“Als er iets officieels is, zullen we erover praten.”

De Spanjaard voegde toe: “Ik heb een manager die met verschillende teams praat, evenals met Honda [about next year].

“Iedereen wil zo snel mogelijk duidelijkheid hebben over zijn toekomst, maar we moeten wachten – vooral met deze Suzuki-situatie – en onze kaarten spelen door zo snel mogelijk te zijn in de races.

“Ik ben de op één na beste Honda [in the world championship]negen punten van mijn teamgenoot met één podium, het enige podium voor ons team.

“Ik ben een MotoGP-racer en ik wil hier racen in de MotoGP”, vervolgde Espargaro. “Maar aan het eind van de dag heb ik een geweldige carrière gehad, wat er ook gaat komen.

“Hopelijk, zoals ik al zei, wordt het weer als MotoGP-rijder. Maar zo niet, dan heb ik een geweldige carrière gehad, waarbij ik vele, vele jaren met de beste rijders ter wereld heb gevochten. Ik ben blij met mijn carrière, maar ik wil hier zeker blijven.

‘Maar ik maak me geen zorgen. Ik zou me zorgen maken op mijn 21e, niet nu.

“Ik heb al vaker in deze situatie gezeten. Toen ik een satellietrijder was, veranderde of verlengde ik het contract elk jaar. Dus elk jaar zat ik in de situatie waarin ik nu zit en ik heb het overleefd!”

Espargaro arriveert voor de zevende ronde na meer ronden te hebben afgelegd dan welke andere rijder dan ook tijdens de Jerez-test, terwijl hij en HRC probeerden hun vorm voor het seizoen terug te krijgen op de nieuwe RC213V.

“We hebben een compleet nieuwe motor en we worden geconfronteerd met een compleet andere situatie dan het voorseizoen, zoals jullie allemaal kunnen zien aan de resultaten van alle vier de Honda-rijders”, zei Espargaro.

“We hebben behoorlijk veel te lijden, maar we hebben veel dingen getest en sommige waren echt goed.

“Maar waar het om gaat is [how the bike works in] de volgende races, te beginnen op Le Mans. Eens kijken of het gaat lukken.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: