MotoGP

MotoGP Le Mans: Marc Marquez groeit vertrouwen: “Ik voel me snel, ik kan vechten” | MotoGP


Nadat hij drie evenementen had gemist met een gebroken duim van Portimao, waardoor hij zeven weken lang geen motor meer kon rijden, plaatste Marquez prompt zijn RCV en nieuwe Kalex-chassis als tweede op de grid (de enige Honda in de top 13).

De achtvoudig wereldkampioen streed toen in beide races om een ​​podium, een vijfde plaats op zaterdag gevolgd door de vroege voorsprong van de Grand Prix van zondag. Marquez verdedigde nog steeds de tweede plaats, achter Marco Bezzecchi, toen de voorlaatste ronde begon, maar hij verloor de voorkant en viel.

“Ik reed op een hele goede manier. Het was lang geleden dat ik me zo voelde”, zei Marquez. “Niet met de motor, ikzelf reed goed.

“Ik ging met een glijbaan de bocht in, ik remde laat, ik kon vechten tegen de andere rijders. En daar ben ik blij om.

“Natuurlijk ben ik ontevreden over het resultaat, maar misschien was het enige probleem dat het podium dichtbij was, en misschien was ik niet klaar om voor het podium te vechten. Maar hoe dan ook, ik verlies een race als deze liever en finish niet in tiende plaats.”

De 30-jarige voegde eraan toe: “Het was een heel goed weekend om mijn zelfvertrouwen te laten groeien. Want als je in een moeilijk moment zit, is het moeilijk om in jezelf te geloven.

“Het was de beste [thing] om opnieuw te racen voor deze drie weken vrij, om te zeggen dat ik er ben, de snelheid is er, ik voel me snel, ik kan inhalen en ik kan vechten.

“Dan is het moeilijker om te vechten met deze motor, maar we zullen verbeteren [the bike] voor de toekomst.”

De fysieke fitheid van Marquez zal zeker verbeteren tegen de Mugello-ronde van volgende maand.

“Toen ik opstond [on Sunday]Ik voelde me als de derde dag in Maleisië [test]! Omdat het anderhalve maand was [without] fietsen en ik trainde niet goed. Dus ik was moe.

“Het eerste deel van de race reed Miller vooraan en voor mij was het perfect, omdat het tempo niet erg hoog was. Maar toen had ik dat moment met Bezzecchi [pushed wide], toen kwam ik terug, ik gebruikte veel energie, omdat de fiets erg trilde. Maar het is de enige manier om op de Honda te rijden.

“En toen in de laatste 6, 7 ronden begon ik wat armpomp te krijgen, [just because] Ik was moe, niet omdat ik problemen heb met de armpomp. Mijn lichaam volgde het tempo niet. Maar zelfs zo kon ik goed verdedigen.

“Helaas ging ik een beetje wijd in bocht 7 toen Jorge me inhaalde [and fell]en de belangrijkste reden was dat het podium daar was, en Zarco was daar.

“Als je denkt ‘hij zal me op het rechte stuk inhalen’, probeer je meer aan te vallen in de bochten, en in de laatste twee ronden met gebruikte banden verloor ik de voorkant. Maar ok. Ervaring, en het meest positieve voor mij is dat ik dat deed [almost] de hele race.”

Teamgenoot Joan Mir en LCR’s Alex Rins kwamen ook ten val, met Takaaki Nakagami als negende de enige Honda-rijder die de finish bereikte.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d