MotoGP Le Mans: Brad Binder “offert alles op om te racen, hij is een vechter” | MotoGP


Dit komt nadat Binder en KTM hun beste start van een MotoGP-seizoen hebben gemaakt, aangezien de Zuid-Afrikaan een stevige titelkandidaat is geworden.

Hoewel hij dit seizoen nog geen Grand Prix heeft gewonnen, heeft Binder twee overwinningen in de sprintraces en is hij een voortdurende doorn in het oog van Ducati.

Binder, die in 2015 bij het project van Ayo kwam voordat hij een jaar later de Moto3-titel won, maakt sindsdien deel uit van de KTM-set-up.

Binder, een rijder die potentieel uitstraalde in de lagere categorieën, toont nu zijn beste vorm en consistentie in 2023.

Maar Binder, hoezeer zijn talent ook te zien was, wilde niet veel eer opstrijken, omdat hij in plaats daarvan KTM prees voor hun verbeteringen.

In een gesprek met BT Sport na de Franse MotoGP op Le Mans voegde Binder toe: “We hebben veel meer potentieel dan in enig ander seizoen. Ik heb het gevoel dat ik niet al te veel anders rijd, maar ons niveau is zoveel hoger dan het.” is geweest.

“De eerste test, in Maleisië, was ik niet blij. We hadden een ander pakket meegenomen. De eerste keer dat alles in elkaar werd gezet was in Portimao en meteen was er een klik. Ik dacht: ‘Dit is mijn motor en we kunnen rijden…’ ‘

“Er zijn zoveel kleine dingen die samenkwamen om te zijn waar ik nu ben. Het kritieke punt voor mij was om in de Red Bull Rookies Cup te komen.

“Ik had het geluk om het volgende seizoen een rit in de Moto3 te vinden. Het was een opoffering voor mijn hele familie om me dat ene jaar te geven. Ik wist dat als ik het niet zou halen, ik naar huis zou gaan naar een normale baan.” !”

Sprekend over zijn pad om een ​​van de beste MotoGP-rijders ter wereld te worden, zei Binder dat het toetreden tot Ayo’s KTM-team acht jaar geleden een keerpunt was.

“Ik wist dat als ik wilde winnen, als ik hier carrière van wilde maken, ik hier moest zijn”, zei Binder.

“Voordat ik bij Ajo Motorsports stapte, ging ik er niet goed mee om. Ik gooide mijn speelgoed uit mijn kinderwagen en raakte in paniek als het niet ging zoals ik wilde.

“Hij heeft me een heel goede manier van werken geleerd. Aki bleef bij me, hield me in het team en in 2016 wonnen we het wereldkampioenschap.”

Terwijl Binder Ayo met lof overlaadde, deed zijn voormalige teambaas hetzelfde nadat hij getuige was geweest van weer een briljant weekend van de 27-jarige.

“Hij is een geweldige kerel, niemand zegt iets negatiefs over hem”, voegde Ayo eraan toe. “Hij offert alles op om te racen en hij is een vechter in de race.

“In alle werkaspecten is hij veel verbeterd. Toen hij jonger was, waren de vrijdagen en zaterdagen een uitdaging omdat hij hoge verwachtingen had. Als het niet goed ging… Hij is nu zoveel volwassener. Zijn werk is van een hoog niveau elke dag.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: