MotoGP Jerez: Raul Fernandez ‘nog steeds ongeschikt’, ‘misschien verlies ik 2 races…’ | MotoGP


De Tech3 KTM-rijder lijkt nu een laatste kans te krijgen, op vrijdagochtend, om artsen te overtuigen dat hij in staat is om te rijden in wat zijn eerste Spaanse Grand Prix in de premierklasse thuis zou moeten zijn.

“Ze zeiden dat ik morgen nog een moet doen” [test] want de eerste zeiden ze ‘nee, zo kun je niet racen, nog steeds ongeschikt”, zei Fernandez. “Morgen zal ik nog een controle doen en als ze zeggen dat ik min of meer goed ben, zal ik het proberen.

“Voor het normale leven is het niet echt erg, maar het is nog steeds pijnlijk als ik wat oefeningen wil doen, zoals push-ups of zoiets”, voegde hij eraan toe van zijn hand, die hij blesseerde tijdens het rijden met slicks op de vochtige baan van Portimao.

“Het is een vreemd gevoel, want ik heb nog nooit” [missed] één race en nu verlies ik er misschien twee.”

Eerste deel van het seizoen ‘een ramp’

Fernandez, runner-up van teamgenoot Remy Gardner in het Moto2 Wereldkampioenschap van vorig jaar, is een van de drie rookies die nog punten scoort in de koningsklasse.

“Over het algemeen heb ik een goed gevoel, eerlijk gezegd, maar het begin van het seizoen was echt vreemd voor alle renners”, zei hij. “Argentinië met de eerste dag verwijderd. In Amerika voelde ik me heel slecht met mijn maag. Indonesië met de natte omstandigheden was te gek. En nu de gekke en stomme crash uit Portugal.

“Als je een heel gekke baan of een heel moeilijke baan hebt, is het gemakkelijk om één fout te maken. Het was een domme fout omdat ik niet push en ik [still] Botsing. Maar ik ben een rookie en ik had de Michelins nog nooit gemengd geprobeerd [wet/dry] voorwaarden.”

Fernandez voegde eraan toe dat “het allemaal deel uitmaakt van het leerproces” en dat hij mentaal voorbereid was op moeilijke tijden aan het begin van zijn MotoGP-carrière, en hij gaf toe: “Het is echt moeilijk geweest… Het eerste deel van het seizoen is eerlijk gezegd een ramp. Maar goed, het is nog maar het eerste deel van het seizoen.”

Mocht Fernandez dit weekend niet kunnen deelnemen, dan moet hij zijn hoop vestigen op een terugkeer voor de maandagtest, een zeldzame kans op circuittijd weg van de snelkookpan-atmosfeer van een MotoGP-evenement.

“In de test heb je tijd om iets anders voor te bereiden, iets op de fiets om te verbeteren”, zei hij. “Maar nu moeten we kijken wat er gebeurt als we de test kunnen doen of niet.

“In het raceweekend heb je geen tijd om je voor te bereiden of iets anders op de motor te proberen. Het is te kort. [Also] daarom is het moeilijker om de kloof te dichten.”

Teamgenoot Gardner begint het Spaanse weekend met drie punten, waarmee hij tweede werd in het vroege rookieklassement achter Darryn Binder (RNF Yamaha), die de tiende plaats opeiste in de natte Mandalika-race.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: