MotoGP Jerez: Francesco Bagnaia: Ik ben weer op mijn best, maar ik kan geen punten verliezen | MotoGP


Bagnaia, die de race op pole begon dankzij zijn nieuwe Jerez MotoGP-ronderecord in de kwalificatie, haalde het meeste uit zijn eerste pole dit seizoen terwijl hij pre-race favoriet Fabio Quartararo op afstand hield.

Maar nadat hij had gezien hoe sterk de Yamaha-rijder was in Jerez in 2021, vooral in bochten 11, 12 en 13, reduceerde de Italiaan zichzelf tot het rijden van een zeer defensieve openingsronde, omdat het op twee fronten cruciaal was om de leiding te behouden…

De eerste was omdat iedereen die een andere rijder achtervolgde onvermijdelijk te kampen had met de spanning van de voorbanden vanwege de extreme hitte, terwijl de tweede factor te wijten was aan het feit dat Quartararo het hele weekend het beste racetempo liet zien.

Dus hoe hield Bagnaia Quartararo achter?

Hoewel de twee rijders bijna identieke lanceringen kregen, kon Bagnaia meer dan eens de bocht afsluiten, waaronder het rondrijden van de buitenkant van zijn rivaal uit 2021 in bocht één.

“Het was een van mijn beste starts ooit”, beweerde Bagnaia. “Met deze motor had ik altijd een beetje moeite om geen wheelie te hebben bij de start, maar in de race ging alles goed. Ik sloot de tweede bocht een beetje omdat ik Fabio hoorde [Quartararo] was er.

“Ik was erg bang voor de laatste bocht, omdat hij vorig jaar erg sterk was bij het verlaten van bocht 12. De eerste ronde probeerde ik gewoon een beetje te sluiten en toen begon ik mijn tempo te bepalen.

“Ik wist dat Fabio zeker de te kloppen man was en qua tempo, als hij vooraan zat, was het enige probleem de bandenspanning vooraan.

“Met deze conditie kan het erg hoog zijn. Het tempo was voor mij erg moeilijk om sneller te zijn dan dit. De achterkant gleed veel vanwege de temperatuur en de voorkant had veel slot.”

Met zoveel hype en verwachtingen rond Bagnaia die 2022 ingaat, waren de eerste vier ronden niets minder dan een ramp – faalden om een ​​podium veilig te stellen – terwijl de strijd om bovenop de nieuwe GP22-motor te komen frustrerend bleek voor zowel hem als Ducati.

Maar nadat hij in Portimao achtste was geworden, ondanks zijn blessure en vanaf de laatste start, waren er voor Jerez tekenen dat een terugkeer naar de vorm niet ver weg was.

En na de overwinning #1 van het seizoen te hebben behaald, kan Bagnaia officieel zeggen dat hij ’terug’ is in de jacht.

Bagnaia voegde toe: “Ik was zeker optimistischer in de tests. Maar toen ik bij de eerste race aankwam, was de realiteit een beetje anders. Ik begon een beetje te worstelen.

“Ik denk dat we er goed aan hebben gedaan om te proberen de motor niet meer aan mij aan te passen. In plaats daarvan hebben we de motor laten rijden en deze motor heeft zeker een andere rijstijl nodig. Nu kan ik nog sneller zijn in het midden van de bocht.

“Maar uiteindelijk denk ik dat ik terug ben in mijn beste vorm zoals ik vorig jaar was en ik zou vanaf nu zo willen doorgaan. We kunnen geen punten meer verliezen, want na zes races sta ik al 33 punten achter Ik wil een beetje beginnen met herstellen.”

Bagnaia weert blessure af voor Spaanse MotoGP-zege

Hoewel zijn schouderblessure niet werd gezien als iets dat hem ervan zou kunnen weerhouden de Grand Prix van Spanje te winnen, had Bagnaia het gevoel dat hij in de problemen kwam na de warming-up van de ochtend.

“Ik was erg bezorgd over de race omdat ik ’s ochtends zonder pijnstillers zat en het erg moeilijk was”, benadrukte de Ducati-rijder. “Ik worstelde tijdens de warming-up, maar toen had clinica mobile je altijd iets goeds te geven [laughs with Quartararo] en het hielp me in het laatste deel van de race.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: