MotoGP Jerez: Fabio Quartararo: voorband als kauwgom, tot het uiterste gedreven | MotoGP


Quartararo had een briljante start, een die genoeg leek om de Ducati-rijder uit te dagen in bocht één, maar Bagnaia hield sterk voordat hij elke ronde van de Spaanse MotoGP aan de leiding ging.

Cruciaal om niet vast te zitten achter de Ducati-rijder, het was duidelijk dat Quartararo er alles aan deed om dichtbij te komen, aangezien de spanning van de voorbanden bleef stijgen als gevolg van extreem warme baanomstandigheden.

Toen een inhaalmanoeuvre te moeilijk leek, begon Quartararo terug te vallen, waardoor velen dachten dat Bagnaia een superieur tempo had. Maar het was in plaats daarvan dat Quartararo ervoor koos om schone lucht op zijn voorband te krijgen voordat hij een late aanval kreeg.

Volgens deze aanklacht dichtte Quartararo een negen tiende achterstand tot twee aan de finish, hoewel de Franse renner nooit dichtbij genoeg kwam om een ​​poging te doen om Bagnaia te passeren.

“Ik heb een geweldige start kunnen maken, maar Pecco heeft geweldig geremd in de eerste bocht”, voegde Quartararo eraan toe. “One and Two was supersterk. Ik wist dat als ik hem in de eerste twee of drie ronden niet kon inhalen, het moeilijk zou worden voor onze voorband en eigenlijk is het wat er gebeurde.

“Toen bleef ik tijdens de race altijd een beetje achter omdat het onmogelijk was om met het front te rijden. Het gleed zo veel en bewoog veel. Het voelde als kauwgom.

“Uiteindelijk moest ik het proberen, maar ik kon niets meer maken om dichterbij te zijn. Ik was een beetje dichterbij in bocht tien en probeerde heel snel 11 te worden, maar ik ging wijd en wist dat het niet mogelijk was om in te halen.

“Ik ben super blij omdat ik het gevoel heb dat ik mijn rijstijl heb verbeterd als ik problemen aan de voorkant heb. Dit is een geweldig punt.”

‘Bagnaia duwde me tot het uiterste’ – Quartararo

Ondanks dat het hele MotoGP-veld in Portimao een paar schone hakken liet zien, was Jerez een race waar de Yamaha-rijder meer kon leren, omdat hij zag hoe het was om Bagnaia te achtervolgen wanneer hij op de limiet was.

“Zelfs als je tweede wordt, leer je altijd en ik denk dat ik meer leer in dit soort races dan Portugal”, beweerde de wereldkampioen. “Hij (Bagnaia) duwde me tot het uiterste en ik vind het geweldig om zo iemand te hebben, want je verbetert je rijstijl enorm en ik weet zeker dat Aleix [Espargaro] zal ook hier zijn. De consistentie die hij dit jaar heeft is groot, dus hij maakt deel uit van het spel.”

Worstelende Yamaha-rijders zijn ‘niet mijn probleem’, MotoGP-kampioen heeft genoeg aan zijn bord

Terwijl Quartararo druk aan het vechten was vooraan, worstelden alle andere Yamaha-rijders met teamgenoot Franco Morbidelli, slechts 15e – 27 seconden achter Quartararo.

Quartararo maakte duidelijk het verschil en zei dat het ‘niet mijn probleem’ is dat mensen als Morbidelli en Andrea Dovizioso de puzzel van de M1 van dit jaar niet kunnen doorgronden, terwijl hij ook beweerde enigszins verrast te zijn dat hij het kampioenschap leidt.

Quartararo zei: “Ik was meer verrast om vorige week het kampioenschap te leiden. Afgezien van Mandalika was het, ik zal niet zeggen een ramp, maar mijn positie was zeven, acht, negen en tweede, en dan natuurlijk de overwinning.

“We eindigen altijd in de top tien en uiteindelijk denk ik dat je in dit soort races je best moet doen om drie, vier, vijf punten meer te pakken dan je nodig hebt.

“Betekent dat deze punten super belangrijk zijn. Elk moment rij ik tot het uiterste en heb ik niets meer.

“Het is waar dat andere Yamaha’s het moeilijk hebben, maar dit is niet mijn probleem. Ik heb al genoeg om na te denken over snel zijn met onze motor.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: