MotoGP Jerez: Fabio Quartararo: Ik voel me een beetje dom, ik heb het mezelf aangedaan! | MotoGP


De regerend wereldkampioen werd in de vroege stadia van FP1 van zijn Yamaha gegooid toen de achterkant uitgleed op een nat stuk in de laatste bocht – en duidelijk ongemakkelijk toen hij probeerde terug te lopen naar de garage van het team.

“Het was een zware vijf minuten na de crash, ik kon op een gegeven moment niet ademen!” Hij glimlachte. “Alles is nu in orde. Ik kan normaal kinderen krijgen!”

Terwijl herhalingen leken te tonen dat het achterwiel van Quartararo’s stuiterende fiets de Fransman in de lies raakte, gaf Quartararo later toe dat hij niet gewond was geraakt tijdens de eigenlijke val, maar toen hij weer op de fiets sprong!

“Ik heb het mezelf aangedaan! Het was niet eens de fiets. Toen ik op de motor sprong, legden we iets nieuws op de brandstoftank en ik sprong erop”, zei hij.

‘Dus ik voel me een beetje dom! Omdat ik crashte en niets had, maar toen ik de fiets pakte en erop sprong… Misschien zou het beter zijn om te liegen en te zeggen dat het de band was [that did it]! Maar ik moet zeggen dat ik dom was!”

Quartararo: Natte plekken ‘behoorlijk gevaarlijk’ bij MotoGP Jerez

Terwijl zijn eigen ondergang in de laatste bocht kwam, maakte Quartararo zich meer zorgen over een nieuwe vochtige plek die door de baan sijpelde in de veel snellere bocht 8.

“Zelfs in FP2 waren er enkele natte plekken in bocht 8”, zei hij. “Het is geen goede plek om ze te hebben, dus ik hoop dat als het morgen niet droog is [there] er zal iets worden gedaan om het te drogen.

“Om eerlijk te zijn is het een plek waar het best gevaarlijk is. De laatste bocht is traag, maar in bocht 8 kun je een grote crash van voren of van achteren krijgen.”

Ondanks het vroege drama keerde Quartararo, die voor het eerst dit seizoen de titel aanvoerde met overwinning in Portimao op zondag, terug om als vijfde te eindigen in FP1 en zette vervolgens de snelste ronde van de dag in FP2.

“Ik was nogal verrast omdat we normaal elke vrijdag van onze kant niet zo geweldig gaan en vandaag hebben we een goede stap gezet”, zei hij. “Morgen zullen we proberen dezelfde rondetijd of zelfs beter te maken terwijl we soepeler rijden. Omdat ik denk dat de grip beter zal zijn.”

Quartararo werd getipt dat hij in dit stadium ook het beste racetempo heeft, maar hij hield vol dat hij “geen idee” heeft wie er het sterkst uitziet.

“Ik heb het tempo nog niet gecontroleerd, maar ik denk dat de baan veel verandert van vrijdag naar zaterdag. Dus morgen, na de kwalificatie, zul je eerst en vooral zien wie er vooraan drie rijen zit en wie het beste tempo heeft”, legde Quartararo uit, die klaar leek om zijn derde Jerez-overwinning in de race van vorig seizoen te claimen voordat hij problemen kreeg met de armpomp.

“Maar vandaag is het onmogelijk om te zeggen wie er zal zijn. Wat ik zeker een beetje zie, is dat Bagnaia, Mir en Aleix een sterk tempo hadden. Maar ik was best tevreden over de eerste dag, want normaal voel ik me altijd raar op vrijdag.”

Suzuki Alex Rins, die momenteel gelijk staat met Quartararo, was de achtste met Quartararo’s teamgenoot Franco Morbidelli, de op één na beste Yamaha op de 14e (+0,8 seconden).

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: