MotoGP Jerez: Aleix Espargaro: ‘Ik weet niet wat Marc Marquez doet’ | MotoGP


Eerder in de middagsessie had een langzaam rijdende Marquez Repsol Honda-teamgenoot Pol Espargaro en rookie Remy Gardner in de laatste bocht van het circuit van Jerez van streek gemaakt.

“Ik zat achter iemand die langzamer wilde rijden om de box in te gaan, toen ik Pol kende en… [Remy] achter me kwamen, probeerde ik uit de rij te blijven, maar er was wat verwarring”, zei Marquez.

Márquez ging door met een dubbele val tijdens de middelste etappesvoordat de sessie eindigde op de 19e plaats en met Aprilia’s Aleix Espargaro die hem een ​​visuele ‘haast’ gaf om te stoppen met volgen.

“Het lijkt alsof ik hier altijd om moet huilen, maar het is ongelooflijk. Ik weet niet wat deze man aan het doen is,’ zei Espargaro. “Iedereen heeft het gezien. Mijn broer crashte bijna in T13. Dan Garner. Dan Oliveira [when Marquez was returning to the pits after his first fall, and fell again].

“Dan met mij. Ik ging de baan op en er was niemand in de pitlane. Ik ging het achterste rechte stuk op en daar was niemand. En hij stopte midden op het achterste rechte stuk en wachtte een minuut op me. Ongelooflijk!

“Ik zeg ‘ga, ga, ga’. En het maakt hem niet uit. Hij kijkt achterom. Het is gewoon ongelooflijk. Ik zal hem niet de schuld geven, maar ik zal de mensen in Race Direction de schuld geven. Hij kan doen wat hij wil en niemand zegt iets tegen hem.

“Mensen zeggen altijd: ‘Moto3, Moto3, Moto3’ [has a problem with slow riding]. MotoGP is erger! Wat zijn ze aan het doen?”

Marc Marquez: ‘Dit is normaal voor Aleix’

Marc Marquez schudde het incident van zich af en drong erop aan dat rijders een sleep van snellere concurrenten achtervolgen, onderdeel is van racen en dat hij in het verleden vaak het doelwit was.

“Dit is normaal bij Aleix. Dit is motorrijden. Aleix klaagt altijd. Als hij dit jaar snel is, mag hij trots zijn, we zoeken zijn slipstream!” zei Márquez. “Normaal was het altijd het tegenovergestelde.

“Dit jaar ben ik op zoek naar zijn slipstream omdat hij derde is in het kampioenschap, hij rijdt erg goed en de MotoGP is zo. Je zoekt de snelle renners om de ronde te maken. In dit geval was ik net klaar met de training omdat ik op een fiets reed die ik niet leuk vind en ik heb niet geprobeerd iemand te volgen.”

Afgeleid door het incident zakte Espargaro van de vierde plaats in de ochtendsessie naar de 13e plaats in de middag.

“De dertiende is zeker niet goed. maar ik had een paar problemen met de zachte band, het verkeer en ook het geratel’, zei Espargaro. “Ik kon geen snelle rondetijd neerzetten. Maar ik maak me geen zorgen. Ik ben erg snel geweest met de medium achterband, de raceband. Ik heb de sessie lange tijd geleid. Dus geen probleem, geen stress.

“Ook hier in Jerez komen morgenochtend de snelle rondetijden in FP3. Laten we eens kijken.”

Espargaro en Marquez voegen zich net als Johann Zarco en Joan Mir buiten de huidige top tien voor directe toegang tot Kwalificatie 2.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: