MotoGP Jerez: Aleix Espargaro: Als ik het zou proberen, zou ik Marc Marquez raken, ik was boos | MotoGP


Na drie plaatsen verloren te hebben bij de start, moest Espargaro proberen te herstellen terwijl Bagnaia en Quartararo zich uitstrekken.

De Aprilia-rijder werd aanvankelijk geholpen door Marquez toen de Repsol Honda-rijder een snel startende Takaaki Nakagami wijd duwde in bocht 13 (ronde één), maar de voortgang werd vervolgens vertraagd achter Marquez en Miller omdat de twee uitzonderlijk op de remmen bleken te zijn.

Espargaro was zichtbaar sneller in de bochten, zo erg zelfs dat hij bij twee verschillende gelegenheden in dezelfde bocht 13 bijna de achterkant van Marquez tegenkwam.

Start ‘zijn een ramp’ zegt Espargaro na MotoGP Jerez

“Het was een behoorlijk frustrerende race. Ik weet wat we het meest nodig hebben om te verbeteren en het is de koppeling. Onze starts zijn dit seizoen een ramp. Ik verloor een paar posities, daarna passeerde ik Nakagami, maar het was onmogelijk om Marc en Jack in te halen. ‘, zei Espargaro op de persconferentie na de race.

“Ik was erg boos omdat ik veel meer snelheid had, maar ze remden erg laat en stopten in het midden van de bocht. Ik kon mijn snelheid niet echt dragen in de bocht.

“Ik zag hoe Fabio en Pecco wegreden, maar het was onmogelijk om in te halen.”

De Argentijnse MotoGP-winnaar voelde dat er een fout van Marquez kwam, en hij had gelijk!

Toen de laatste paar ronden naderden, zag Espargaro er steeds onheilspellender uit achter Marquez, maar hetzelfde gold voor de achtvoudig wereldkampioen.

Marquez, die in bocht 13 verschillende keren naar de binnenkant van Miller keek, koos in plaats daarvan een onconventionele plek om in te halen.

Marquez gleed langs de Australiër in bocht vijf, voordat hij later in die ronde bijna van de weg afgleed. Toen hij bocht 13 intikte, verloor Marquez het front voordat hij een wonderbaarlijke redding produceerde. En hoewel hij het uit de hoek prikte, was het niet voordat Espargaro erdoor kwam.

Espargaro herinnerde zich de strijd en vervolgde: “Als ik het zou proberen, zou ik Marc zeker raken en crashen. Hij remde erg laat, dus vandaag besloot ik dat ik er niet zal zijn om voor de overwinning te vechten. Ik wist dat met veertig minuten (raceafstand ) ze gingen allebei verder en ik wist dat ze een fout zouden maken.

“Toen ik Jack in de laatste bocht inhaalde, zag ik Marc wijd gaan. Ik passeerde ze allebei met nog vijf ronden te gaan en ik was meer dan een halve seconde sneller in de volgende paar ronden.

“Ik kon in 38 seconden laag blijven, wat een goed tempo was. Ik weet niet zeker of ik vandaag het tempo had om met hen (Quartararo en Bagnaia) te vechten voor de overwinning, maar ik had in ieder geval dichterbij kunnen zijn dan ik eindigde Ik ben erg blij met de derde plaats hier in Jerez.”

Espargaro zal ‘proberen’ om Quartararo ’tot het einde’ te pushen in titelstrijd

Espargaro’s schitterende podiumplaats betekent dat hij nu zeven punten achter Quartararo staat op weg naar Le Mans in twee weken tijd.

Op de vraag of hij zich een serieuze kanshebber voelt, aarzelde de Aprilia-rijder geen moment: “Ja! Ik bedoel, Fabio was vorig seizoen de kampioen en leidt.

“Maar in zes races, wat 33% van het kampioenschap is, staan ​​we slechts zeven punten terug. Ik denk dat deze trein in mijn geval maar één keer passeert, dus ik zal proberen rond te komen.

“Ik weet wanneer Fabio en Pecco op hun beste momenten zijn, zoals vandaag, dat ik iets mis. We moeten de motor nog verbeteren. Maar consistentie zal de sleutel zijn en op dit moment is mijn kampioenschap erg goed geweest. Ik zal proberen Fabio te pushen tot het einde.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: