MotoGP

MotoGP: Jack Miller zal het in 2023 “moeilijk” vinden op KTM-fiets, waarschuwt vertrekkende Miguel Oliveira | MotoGP


Miller zal Ducati ruilen voor KTM in de 2023 MotoGP-rijdersopstelling als vervanger van Oliviera, die volgend seizoen naar Aprilia verhuist.

“Ik weet niet of ik er spijt van zal krijgen”, zei Oliveira, die de Thailand MotoGP won, zijn tweede race van het seizoen, tegen Sky TV.

Hij voegde eraan toe over het wisselen van team en vervangen worden door Miller: “Er zijn enkele dingen die alleen de tijd je kan vertellen.

“Er zal zeker een grote inspanning worden geleverd van zowel mijn kant als Jack om zich aan te passen aan de nieuwe fietsen.

“Ik denk dat het bijzonder moeilijk zal zijn voor hem, maar iedereen heeft zijn eigen tijden.

“Ik hoop het potentieel van mijn volgende motor maximaal te kunnen benutten. Uiteindelijk zijn er altijd wel wat veranderingen geweest bij de renners op de grid en zo gaat dat.”

Oliveira onthulde hoe MotoGP-rijders privé hun verschillende teams en motoren bespreken: “Natuurlijk is het triest dat mijn avontuur in KTM eindigt in Valencia, maar ik ben ook blij dat ik voor een nieuwe uitdaging sta.

“MotoGP is een moeilijke categorie, je springt niet op de ene motor en het is beter dan de andere.

“We hebben het er altijd met elkaar over, iedereen denkt dat de andere fietsen beter zijn dan die van henzelf.

“Maar in werkelijkheid geloof ik dat het belangrijkste is om een ​​goed team om je heen te hebben, dat je helpt om elke fiets te interpreteren. Ik denk dat dit de sleutel is in de MotoGP van vandaag.”

Oliveira werd gevraagd of zijn huidige of toekomstige team meer mogelijkheden heeft om hun fietsen te verbeteren en zei: “Er is ruimte voor verbetering van de KTM, maar ik geloof dat er vandaag de dag geen gemakkelijke motor is in de MotoGP.

“Ik denk dat er teams zijn die goed werk leveren om de fiets voor elke rijder goed te krijgen, om al het potentieel van elke fiets te benutten.

“Ik denk dat ik er soms in geslaagd ben het potentieel van de KTM goed te benutten, Brad Binder is hierin meerdere keren beter geweest dan ik, ook omdat hij een andere rijstijl heeft dan ik.

“Ik probeerde de fiets naar me toe te brengen, in plaats van me aan te passen. Maar ik ben blij om een ​​ander project te omarmen en de fiets van volgend jaar zal zeer competitief zijn. ”

Oliveira won de meest recente MotoGP-race van 2022 – zijn beide overwinningen in 2022 zijn behaald in zeer natte en verraderlijke omstandigheden.

De Portugese rijder zei: “We weten al een jaar wat voor soort fiets ik graag in de regen rijd en het team weet hoe ze de fiets voor mij moet afstellen. Ik heb geleerd te begrijpen hoe ik op de limiet kan blijven zonder fouten te maken en dit laat ruimte om snel te gaan in deze omstandigheden.

“Ik denk ook dat ik heel kalm ben, mijn geest is vrij omdat ik niets heb om voor te spelen in het klassement en dus wilde ik gewoon plezier hebben in deze race door mijn best te doen.”

Hij dacht terug aan de race die door veel van zijn rivalen als te gevaarlijk werd omschreven vanwege de omstandigheden: “Het was mentaal een moeilijke race, dat is het altijd als het regent. Je kunt geen fouten maken, er is niet veel voor nodig om te crashen.

“Ik voelde me op mijn gemak, maar ik zou niet te veel zeggen, ook omdat Jack zoveel druk op me zette aan het begin van de race en het me dwong om altijd in de aanvalsmodus te blijven tot de laatste bocht en ik denk dat dat goed was.

“De start van de race was zwaar voor ons allemaal, je zag niets vooraan op het rechte stuk. Er was sprake van aquaplaning, maar het was een goede overwinning, mijn tweede op nat wegdek.

“Ik denk dat Jack veel sterker was dan ik bij het remmen, vooral in bochten 1 en 3. Maar ik had hem om 6 uur kunnen pakken en daar was ik ook door verrast. Ik was dichtbij genoeg om erachter te komen waar ik hem kon passeren, dus ik probeerde nadat ik hem een ​​paar ronden had gevolgd. Ik kreeg de kans en deed de klassieke blokpass”.

Oliveira zei over zijn opmerkelijke bekwaamheid in de omstandigheden: “Ik weet niet waarom we zo snel zijn op nat wegdek. Vorig jaar vonden we al een natte set-up die heel goed werkt voor mijn rijstijl, het stelt me ​​in staat om de Ik denk dat dat de verklaring is.

“Misschien heb ik hierdoor een voordeel als we de verschillende sessies in het droge doen en dan racen we in het natte, omdat ik meteen heel snel kan zijn. Bij Motegi hebben we veel tijd in de regen doorgebracht en iedereen was al dichtbij, omdat iedereen de juiste afstelling kon vinden en het niveau voor iedereen hoger lag.”

Miller staat vijfde in het MotoGP-klassement van 2022, Oliveira staat achtste.

De voorlopige MotoGP 2023 kalender is vrijgegeven.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.