https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

MotoGP: Jack Miller vecht terug voor eerste rij in Australische SBK-kwalificatie | MotoGP


Achtste na een late val in de vrijdagtraining, haalde Miller een seconde van zijn beste ronde tijdens kwalificatie 2 om iedereen te verslaan, behalve kampioenschapsleider Mike Jones (Yamaha).

“Het is geweldig om hier te zijn. Helaas zijn we er al vrij vroeg in geslaagd om een ​​lid van het team te laten vallen – het was onvermijdelijk!” Miller zei over een polsblessure op vrijdag voor Josh Hook, waardoor de line-up van Thriller Motorsport teruggebracht werd tot Miller en Marcel Schrotter.

“Maar Marcel is redelijk veilig, dus ik denk dat de crashschade was dat we goed met hem moesten omgaan.

‘Het gaat goed,’ vervolgde Miller. “We hebben sessie per sessie aan de fiets gewerkt, gewoon proberen te begrijpen – zonder datalogging of iets dergelijks, is de enige datalogging de idioot die bovenop zat! Dus we doen ons best.

“Ik had gisteren een goede ronde toen ik hem in de grond gooide, dus ik was best blij dat ik in de kwalificatie twee behoorlijke ronden achter elkaar kon rijden. Het was niet genoeg voor Mike, iedereen rijdt dit jaar heel goed, ik denk dat het veld erg gestapeld is in vergelijking met vorig jaar.

“Zoals je dit weekend hebt gezien, staan ​​we buiten de top 10. Ik heb er voor moeten werken. Maar het voelt goed om weer op de eerste rij te staan.”

Miller: ‘Koppelingshendel stuitert rond in mijn hand’

Vooruitkijkend naar de races van zondag, gaf Miller toe: “Ik ben nog steeds erg nerveus over de startsituatie.

“Ik ben erg goed in het starten van een crossmotor, ik ben erg goed in het starten van een crossmotor. Maar ik weet niet wat het is met dit ding, zonder launch control of iets dergelijks begint de koppelingshendel gewoon te stuiteren in mijn hand en ik begin rond te stuiteren als een idioot!

“Dus ik heb medelijden met elke Joe Blow die op een V4R op de weg rijdt en iemand van de verkeerslichten wil racen, want ik denk dat het behoorlijk moeilijk zou zijn!”

Miller werd vorig jaar in The Bend uit de eerste race gehaald, voordat hij een populair podium claimde met een derde in race twee.

De 27-jarige rijdt weer op een Panigale V4R met standaard elektronica, maar is voor het evenement van dit jaar overgestapt van Michelin- naar Pirelli-banden, tevens zijn laatste race voor Ducati voordat hij officieel bij KTM kwam.

ASBK-kampioenschapsleider Jones zei: “Het is geweldig om Jack en zijn team hier dit weekend te hebben, het geeft de sport echt een boost.

“Het is niet makkelijk om zomaar op te komen [in a different championship]. Het toont echt het niveau van een rijder om zich snel aan dergelijke veranderingen aan te passen. Het laat echt zien hoe bekwaam Jack en alle andere jongens zijn in de MotoGP.”

Cru Halliday (Yamaha) zal de eerste startrij vervolledigen als derde, met Josh Waters de beste Ducati rijder na Miller als zesde (+0.539s).

Schrotter werd vijfde in kwalificatie 1, wat een start op de 15e plaats betekent.

“Vanmorgen hebben we een stap gemaakt en Jack heeft me rondgeleid, wat zeker hielp, maar ik worstelde met de wind in de kwalificatie. Vanaf P15 kunnen we morgen nog in de top tien komen”, aldus Schrotter, die op een Yamaha rijdt.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: