MotoGP

MotoGP: Jack Miller over sprintraces: “Ze betalen me om 44 keer per jaar op deze fietsen te rijden” | MotoGP


De tweedejaars KTM-rijder zal in 2024 de extra druk ervaren omdat hij weet dat hij een belangrijk jaar tegemoet gaat om te voorkomen dat hij wordt vervangen door onder meer Pedro Acosta en Augusto Fernandez.

Miller kende een zeer solide seizoen bij het Oostenrijkse merk, maar beoordeelde het in gesprek met slechts een vijf op tien Motosan.

Miller zei: “Wat zou ik mezelf geven van één tot tien? Vijf, omdat we meer wilden. Als je als rijder niet elke race wint, wil je steeds meer. We hebben een aantal dingen goed gedaan, maar er zijn enkele gebieden waarop ik het beter wilde doen.”

“Als je naar Jerez kijkt, was het een fantastisch weekend voor ons allemaal. Maar ook in Portimao, tijdens de eerste race van het kampioenschap, deed ik het heel goed tijdens mijn eerste optreden met de motor.

“Ook in de Verenigde Staten was ik erg snel; Ik voelde me in staat om Alex uit te dagen [Rins] voor de overwinning in de race. Helaas kon dat niet zo zijn, ik viel te vroeg.

“Er zijn een aantal fouten gemaakt, ik dacht dat het beter zou worden dan het was; maar ik viel of maakte andere fouten. Daarom vind ik dat een vijf een redelijk cijfer is.”

Hoewel zijn overstap van Ducati naar KTM een belangrijke stap in de rijdersmarkt was voorafgaand aan vorig seizoen, verdeelde het nieuwe sprintraceformat de meningen onder de rijders.

Miller was een van de rijders die van het nieuwe format genoot en het bij vele gelegenheden in zijn voordeel gebruikte.

En over de extra eisen gesproken, Millers antwoord was nadrukkelijk: 'Nu ben ik moe, maar daar betalen ze me voor, om vierenveertig keer per jaar op deze fietsen te rijden. Ik kom niet het hele seizoen thuis om op de bank te zitten in Andorra, te fietsen, te rennen of dit of dat te doen.

“Ik kom motorrijden, dat is wat ik graag doe. Voor mij geldt: hoe meer races we doen, hoe sneller het jaar eindigt.

“Want hoe meer races we hebben, hoe minder vrije weken er zijn om in Andorra te zitten, of te gaan fietsen of dat allemaal.

“Het is saai voor ons, als buitenlanders. Begrijp me niet verkeerd, ik heb Brad daar en hij is aardig, maar hij is niet mijn familie.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.