https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

MotoGP: Jack Miller: besluit om lid te worden van KTM ‘was alleen van mij’, tijd bij Ducati ‘een game-wisselaar’ | MotoGP


Miller mag dan wel de beste motor op de MotoGP-grid achterlaten, zijn beslissing om zich bij KTM aan te sluiten heeft de Australische inhoud verlaten nadat hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging.

Miller voegt zich bij Brad Binder in het Red Bull KTM-fabrieksteam en zal ongetwijfeld een van de sterkste line-ups van rijders op de grid vormen, ook al moet de RC16 nog verbeteringen aanbrengen om constant Ducati en Yamaha uit te dagen.

Miller, die de Grand Prix van Japan op dominante wijze won bij Motegi, bracht vijf seizoenen door bij Ducati na drie moeilijke jaren bij Honda.

Toen hij vorige maand sprak tijdens de seizoensfinale in Valencia, wees Miller erop dat zijn run met Ducati een groot deel van zijn carrière is geweest.

“Zoals ik aan het begin hiervan al zei, ik denk dat het een van die weekenden is. Het is me eerder overkomen, ik weet niet of het me nog een keer zal overkomen, maar het was een goede rit”, zei Miller.

“Het is iets dat een game-changer is geweest voor mij en mijn carrière.

“Tot ik naar Ducati kwam, had ik één podium, dat was een overwinning op nat wegdek, en we hebben nu zo’n 20 podiumplaatsen gehad.

“Het is een geweldige reis geweest, ik heb veel geleerd, ik heb zoveel verschillende configuraties van de motor meegemaakt, dus ik voel me gehecht aan die kant van de dingen.

“De hele reden achter deze beslissing, de hele reden voor mij was echt iets anders, iets nieuws, en dat is wat ik bij KTM krijg, daar ga ik voor. Daarom was de beslissing aan het einde van mij en van mij.” enkel en alleen.”

Millers debuut op de KTM heeft al plaatsgevonden na 70 ronden te hebben gereden tijdens de naseizoentest van afgelopen maand in Valencia, waarbij de voormalige tweede Moto3-winnaar als 17e eindigde.

De nieuwe KTM-rijder was drie tiende van wat Binder wist te behalen op de zevende plaats, terwijl Luca Marini de snelste was.

Ducati verslaan in 2023 wordt een zeer moeilijke taak voor alle andere rijders en fabrikanten, maar Miller heeft het voordeel dat hij vijf jaar bij het Italiaanse merk heeft doorgebracht en kent de motor daarom beter dan wie dan ook.

“Het is een groot deel van mijn carrière geweest, een groot deel van mij heeft leren rijden op een MotoGP-motor en mijn succes is hier met Ducati”, voegde Miller eraan toe.

“Het is de afgelopen vijf jaar mijn thuis geweest en het is triest om dat einde te zien, maar ook erg enthousiast over het volgende hoofdstuk.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: