MotoGP

MotoGP: Fabio Quartararo: “Mijn probleem is dat ik supersnel boos werd, de mental coach heeft veel geholpen” | MotoGP


Quartararo begon in 2021 samen te werken met een psycholoog en is daardoor een rustiger renner op moeilijke momenten.

Dat wil niet zeggen dat er geen uitbarstingen hebben plaatsgevonden voor de MotoGP-kampioen van 2021, aangezien hij het nog steeds een uitdaging vond om zijn emoties onder controle te houden tijdens de neergang van Yamaha. Maar over het algemeen leek Quartararo niet alleen rustiger, maar hij kon ook beter geven. feedback als resultaat.

Sprekend over de MotoGP.com-podcast Voorafgaand aan de Grand Prix van Maleisië van 2023 zei Quartararo dit over het werken met een mental coach: “Mijn probleem is dat ik overal super snel boos over kon worden. Vooral met sporten.

“Dit heeft me enorm geholpen bij het geven van commentaar aan mijn monteurs, en zelfs in het leven om gewoon rustiger te zijn.

“Ik heb nooit minachting voor iemand gehad, maar je schreeuwt gewoon op een manier waarop je in principe een half uur kunt schreeuwen, maar je monteur begrijpt er niets van.

“Je moet een punt hebben, want als je zegt dat het nergens werkt, zal je monteur zeggen: 'Oké, wat wil je dat ik doe?' Waar wil je dat ik me verbeter'.

“Je moet nadenken op welk punt je wilt verbeteren; het draaien, het remmen, met grip.

“Dit is iets dat ik moest leren en het hebben van een mental coach is iets dat ik echt heb geleerd. Dit jaar heb ik altijd geprobeerd positief te blijven in een situatie waarin het moeilijk is.”

Quartararo is een coureur die zijn hart op zijn mouw draagt. Net als veel van de grote MotoGP-kampioenen die dorsten naar succes.

Dit betekent dat er altijd uitbarstingen kunnen plaatsvinden, vooral als je van strijden om titels en overwinningen naar top tien-plaatsen gaat.

Dat is precies wat er in 2023 is gebeurd, maar Quartararo zegt dat de huidige worsteling die hij met Yamaha doormaakt hem sterker zal maken.

Quartararo zei: “Als je gewend bent om voor kampioenschappen en overwinningen te vechten, maar dan voor de top tien vecht, ben je in principe positief op een manier waarop je kunt verbeteren door ervaring en door in een nieuw hoofdstuk in je carrière te zitten.

“Eén waar ik veel geleerd zal hebben als ik hier weg ben (met pensioen). Ik denk dat je altijd op deze moeilijke momenten het meeste leert.

“Als je wint, gaat alles goed. Maar op dit moment twijfel je aan jezelf, moet je kalm blijven en overwin je moeilijkheden.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.