MotoGP

MotoGP: Fabio Quartararo: 'Mijn mentaliteit aan het begin van elk seizoen is om wereldkampioen te worden' | MotoGP


Quartararo werd in 2021 tot MotoGP gekroond nadat hij eruitzag als de favoriet om in 2020 te winnen, voordat hij vervaagde naarmate het seizoen vorderde.

Quartararo begon 2022 vervolgens in goede vorm en leek een back-to-back kampioen te zijn, voordat hij een voorsprong van 91 punten verloor van Francesco Bagnaia.

Een belangrijke reden daarvoor was dat Yamaha in de pikorde viel, en ondanks dat de Japanse fabrikant tegen het einde van 2023 worstelde, heeft de Franse rijder zijn doelstellingen richting 2024 niet verlegd.

Quartararo zei tegen Monster Energy: “Elk seizoen dat ik op de fiets stap, is het mijn doel om wereldkampioen te worden.

“Misschien ga ik het niet bereiken, maar dat is mijn mentaliteit aan het begin van het seizoen. Voor mij is de houding van een wereldkampioen of een topsporter om altijd een glimlach te toveren bij de mensen die met je werken.”

De fabrieks-Yamaha-rijder vertelde ook hoe hij in de sport terechtkwam, die tot stand kwam nadat hij naar Spanje was verhuisd omdat hij een hoger concurrentieniveau nodig had.

Geen grote naam, maar de vader van Quartararo speelde een grotere rol in de ontwikkeling van zijn zoon.

Quartararo zei: “Ik begon met racen omdat mijn vader in het verleden racete. Hij was geen rijder op hoog niveau, maar eigenlijk heeft hij mij erin gestopt en ik vond het meteen geweldig.

“Om mezelf te ontwikkelen als profrenner, hebben we samen met mijn vader besloten dat we naar het kampioenschap in Spanje zouden gaan, omdat zij op deze jonge leeftijd het hoogste niveau aan renners hadden.

“Stap voor stap ging ik omhoog totdat ik op het wereldkampioenschap arriveerde. Daarna sprong ik naar de Moto3, Moto2 en vervolgens naar de grote klasse.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.