MotoGP

MotoGP: Fabio Quartararo: ‘Ik was niet conservatief’, Sepang de eerste race ‘Ik heb genoten’… | MotoGP


Na zijn slechtste kwalificatie van het MotoGP-seizoen 2022, slaagde Quartararo erin om terug te komen met een van zijn beste ritten dit seizoen.

Ook te maken met een gebroken middelvinger (linkerhand) na zijn crash in bocht acht tijdens FP4, herstelde Quartararo meer dan zes posities tussen de rundown naar bocht één en het verlaten van bocht twee.

Naarmate de race vorderde, begon de voormalige leider in het kampioenschap de leiders Francesco Bagnaia en Enea Bastianini te naderen, zonder het Ducati-paar ooit te vangen.

Op de vraag of hij in het begin te conservatief was, nadat hij had geprobeerd zoveel mogelijk banden te sparen voor de laatste paar ronden, zei Quartararo: “Ik was niet conservatief, ik was gewoon de hele race aan het pushen. Ik ving ook Pecco en Enea toen ze samen aan het vechten waren.

“Mijn tempo was redelijk goed, maar ik denk ook dat Marco [Bezzecchi] over deed zijn band in het begin. Op het einde was hij vrij ver naar achteren. Ik ging tot het uiterste en probeerde op het einde een beetje de band voor het einde te houden.

“Natuurlijk zag ik dat Bezzecchi aan het vangen was, maar ik wilde ook Pecco en Enea vangen. Ik zat op de limiet van mezelf.”

Quartararo ‘had niet verwacht’ dat Bagnaia de Maleisische MotoGP zou winnen

Bagnaia startte drie plaatsen hoger dan hij nadat hij ook een ongewoon slechte kwalificatie had doorgemaakt, en werd tweede na de eerste ronde voordat hij de leiding nam in ronde vijf toen Jorge Martin crashte.

Hoewel Quartararo meer snelheid leek te hebben dan Bagnaia met nog een paar ronden te gaan, zat de Yamaha-rijder zichtbaar op de limiet om iets snellere rondetijden te produceren, wat er uiteindelijk toe leidde dat hij genoegen nam met de derde plaats nadat duidelijk werd dat het halen van de top twee moeilijk was. niet mogelijk.

Zonder een podium sinds de Sachsenring voorafgaand aan de race van afgelopen weekend – Quartararo leed vier non-scores in die periode – bevestigde de Franse rijder dat hij weer plezier had in Sepang, hoewel het nog steeds niet genoeg was om Bagnaia te verslaan.

“Dat is wat ik wilde doen [extend the title fight to Valencia] maar ik had niet verwacht dat Pecco zou winnen”, zei Quartararo.

“Het belangrijkste voor mij is dat ik van deze race heb genoten en het was een lange tijd dat ik niet van het fietsen genoten heb, vooral niet tijdens de race.

“Laten we eens kijken in Valencia – het is een circuit dat ik leuk vind. Vorig jaar was niet onze beste race, maar het enige wat ik moet doen is proberen te winnen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.