MotoGP

MotoGP Duitsland: Zarco: Binder-bump ontgrendelde vork in eerste ronde! | Binder: Laatste ronde clash “bijna een nul” | Brad Binder: Laatste ronde clash “bijna een nul” | MotoGP


Het eerste contact, tijdens de eerste bochten, vond plaats terwijl Zarco als vierde op de grid het moeilijk had omdat zijn voorste holeshot-systeem niet ontgrendelde tijdens het remmen voor de eerste bocht.

De impact van Binder was hard genoeg om de vork los te laten, maar zag ook dat Zarco tegen het einde van de eerste ronde wijd en naar de achtste plaats duwde.

“Ik heb veel pech gehad”, zei Zarco. “Mijn voorste apparaat voor de start bleef geblokkeerd, dus ik reed de drie eerste bochten met de motor vooraan neer. Echt pech dat de vork misschien te moeilijk was om te ontgrendelen omdat ik in de eerste bocht krachtig remde.

“Dus in plaats van te profiteren van de vierde positie en een goede start, kon ik als derde naar buiten komen, ik was traag in bocht twee en drie en verloor posities. Plus met Brad hadden we samen een goed contact.

“Door dit contact verloor ik de drive. Maar de vork ontgrendelde met het contact, om maar te zeggen dat hij sterk was.

Binder legde uit: “Ik zag hem de voorkant verliezen in bocht 3, dus ik had het idee dat hij uitging, maar hij bleef duidelijk een stuk strakker dan ik dacht.”

Zarco: We kunnen zeggen 1-1!

Het paar wisselde opnieuw verf uit in de laatste ronde toen Zarco de KTM binnenviel voor de vijfde plaats in de enge Waterfall-bocht.

“Mijn tempo was goed voor het podium vandaag, maar het was moeilijk om Brad in te halen omdat mijn sterke plek, bocht 11, ook een goede plek voor hem was. Ik deed het in de laatste ronde. We hadden een beetje contact, ‘zei Zarco.

“Ik stond net naast hem, maar genoeg dat hij me kon zien en het goede aan Brad is dat hij niet dom is om op de man te gaan liggen.” [passing].

“Hij weet dat het een snelle plek is. Dus hij probeerde naast me te blijven, maar we hadden zeker dit kleine contact en hij had de motor vrij goed onder controle. Dus met wat er gebeurde in de derde bocht, bij de start, kunnen we zeg 1-1!

“Het was een beetje lastig, zo blij dat ik het redelijk goed kon doen, mooi. En toen worstelde Marini met de achterband en ik dacht dat ik hem misschien in de laatste twee bochten kon krijgen, maar hij sloot de deur redelijk goed.

“Met alles wat er is gebeurd en deze ongelukkige dingen in de eerste bochten, neem ik het positieve van de vijfde positie en een race met veel inhaalmanoeuvres.”

Het incident met Binder in de laatste ronde werd aanvankelijk onderzocht door de FIM Stewards, die besloten dat er geen actie nodig was.

“Ik maakte me zorgen en dacht dat als ze me een penalty zouden geven, het een grote schande zou zijn geweest. Dus ik ben blij dat ik de straf niet heb gekregen”, zei Zarco.

Brad Binder: F**k die bocht is snel!

Binder vond dat de zet in de laatste ronde ‘een beetje op de limiet’ was, maar gaf toe dat hij de drive was kwijtgeraakt na een poging tot pass op Luca Marini voor de vierde plaats.

“Bocht 11 in de laatste ronde was een beetje hectisch. Ik bedoel, het kan gebeuren – maar verdomme, die bocht is snel! glimlachte de Zuid-Afrikaan.

“Ik ging rechtop zitten [after the contact] en zelfs gewoon rechtop gaan zitten en het vuile deel van de baan opgaan, de voorkant spoelde. Het bleef gewoon bij een paar graden te veel totdat ik bij de green kwam, dus pfff, ik ben heel blij dat ik punten heb, want dat was bijna een nul.

“Ik denk dat het zeker een beetje op de limiet was, maar aan het eind van de dag had ik geprobeerd Luca in bocht 9 te passeren. Dus dat gaf hem de kans om te zeggen ‘misschien kan ik hierheen gaan’.”

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: