MotoGP

MotoGP Duitsland: Takaaki Nakagami: Mijn hand zat vast onder het stuur | MotoGP


De LCR Honda-rijder miste vorig seizoen drie races na een handblessure toen hij in aanraking kwam met Marc Marquez in Aragon.

Diezelfde hand kwam vast te zitten onder het stuur toen Nakagami op vrijdag met hoge snelheid door de Waterfall-bocht gleed, waarbij zijn RC213V zwaar beschadigd raakte terwijl hij door de lucht cirkelde.

“Ik ben ok. Niet 100%, maar we hebben een röntgenfoto gemaakt en er is geen breuk,’ zei Nakagami. “Dus dit is echt heel goed nieuws. Maar zoals je vorig seizoen weet, heb ik een paar keer aan mijn vingers geopereerd en helaas, toen ik de voorkant verloor in bocht 11, zat mijn hand onder het stuur.

“Een flinke klap en een beetje scherpe pijn op dat moment, maar van buitenaf lijkt het mee te vallen. Een klein beetje [inflamed]maar ik moet heel voorzichtig zijn, want ik wil de blessure niet nog erger maken.

“Dus op dit moment kan ik niets zeggen voor morgen, maar ik zal proberen te herstellen en klaar te zijn voor de sessie van morgen. Maar hangt ervan af hoe ik me morgenochtend voel.”

Nakagami, die vrijdag voor het eerst het nieuwe Kalex-chassis gebruikte, legde uit dat de medium voorband niet de beste keuze was gezien de omstandigheden.

“Voor de crash was de rechterkant al een beetje lastig. En toen de volgende ronde was ik, ik ging zelfs langzaam, maar ik verloor gewoon de voorkant.

“Ik kan niet zeggen dat het door de fiets kwam. Het was als een typische [Turn 11 accident] Alleen de rechterkant was een beetje te lage temperatuur en de voorkant verloor. Dus nu proberen de monteurs de motor weer op te bouwen.

“Ik bedoel, het chassis was in orde, dus dit was goed nieuws. We kunnen dus in ieder geval hetzelfde voorbereiden als vanmorgen, met één Kalex-chassis, één mijnstandaard.”

Met ook regenplekken die de training onderbreken, weet Nakagami nog niet zeker met welk chassis hij zal racen in de sprint op zaterdagmiddag.

“We konden niet veel ronden maken. Dus ik kan nog steeds niet beslissen welke goed is of niet, ‘zei hij.

“De eerste indruk was voor mij geen groot positief gevoel. En dus moeten we nog steeds een balans vinden, want vandaag hebben we echt een slecht gevoel voorin en ook de grip achter was verschrikkelijk.

“Zoals je bij Marc kunt zien, is de motor altijd in beweging. Het was hetzelfde gevoel [for me]. Dus we zullen morgen proberen een oplossing te vinden en een iets betere prestatie te leveren.”

Marquez was de 14e snelste, na een enge botsing met Johann Zarco, met Nakagami 18e.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: