MotoGP

MotoGP Duitsland: Marco Bezzecchi over toekomst Ducati: “Ik zou graag willen overstappen naar fabrieksteam, niet Pramac” | MotoGP


Als tweede in het MotoGP-kampioenschap na Francesco Bagnaia, is Bezzecchi tot nu toe misschien wel de rijder van het seizoen 2023 geweest.

Nog vroeg in de campagne natuurlijk, maar Bezzecchi heeft vaker wel dan niet laten zien dat hij de potentie heeft om titelkandidaat te worden, en daarom blijven geruchten over zijn toekomst de krantenkoppen halen.

Bezzecchi is in verband gebracht met een promotie naar het Pramac-team voor 2024, wat betekent dat volledige fabrieksmachines en een contract met Ducati – niet een teamspecifiek contract dat momenteel het geval is voor degenen die bij Mooney VR46 en Gresini rijden – ook op zijn pad zouden komen.

Maar Bezzecchi zegt dat de enige stap die hij wil maken is om een ​​volledig fabrieksteam te krijgen, ondanks dat hij gevleid is door de interesse van Pramac.

vertelde Bezzecchi MotoGP. com: “Allereerst weet ik nog niet precies wat ik ga doen. Het is een beetje te vroeg om te weten.

“Maar ik ben blij met deze interesse van Pramac, maar mijn plan zou zijn om in dit team door te gaan met een fabrieksbehandeling.

“Als ik verander van een satellietteam, zou ik graag willen veranderen naar een fabrieksteam. Als ik moet overstappen naar een ander satellietteam, dan zou ik het liefst hier doorgaan. Maar we zullen het in de toekomst zien.”

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Jorge Martin weggaat bij Ducati, zou Bezzecchi de voor de hand liggende kandidaat zijn om de Spanjaard te vervangen als hij Pramac verlaat voor Yamaha, wat al sinds het einde van vorig seizoen de ronde doet.

Martin, die net als Bezzecchi waarschijnlijk niet zal promoveren naar het fabrieksteam omdat Bagnaia en Enea Bastianini deals hebben die aan het einde van volgend seizoen aflopen, is ook onduidelijk over zijn toekomst.

“Ik denk er niet veel over na,” zei Martin. “Ik hoor wat dingen over Ducati en dat ze iets moeten beslissen, ik weet niet precies wat.

“Als ik de mogelijkheid heb om naar het fabrieksteam te gaan, zou dat geweldig zijn, maar daar denk ik nu niet aan.

“Ik voel me geweldig bij Pramac en het is een erg mooie motor. Het is hetzelfde als het fabrieksteam. Ik heb het gevoel dat het geen grote verandering is als ik verhuis.

“Ik ben zeker blij met Ducati. Mijn manager werkt nog steeds aan dingen, maar ik concentreer me gewoon op hoe alles op de baan gaat.”

De andere rijder die meespeelt in de vergelijking is Martin’s teamgenoot Johann Zarco, die na een zeer sterke start van het seizoen 2023 ook een verlenging zou kunnen krijgen bij Pramac.

Als Martin echter blijft en het satellietteam zijn zin krijgt, wat betekent dat hij Bezzecchi moet contracteren, kan Zarco een vreemde eend in de bijt zijn.

Zarco besprak zijn toekomst op weg naar dit weekend en voegde eraan toe: “Ik hoop [to stay with Ducati] ja, duidelijk. Het is de place to be, nu.

“Zoals ik nu presteer, zelfs met Jorge, is het drie jaar samen. Waarom zou je zo niet doorgaan?”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: