MotoGP

MotoGP Duitsland: Marc Marquez “maakte zich geen zorgen over een blessure, maar het is waar dat er risico’s zijn” | MotoGP


De achtvoudig wereldkampioen is zwaar getroffen door een blessure sinds hij zijn laatste MotoGP-titel in 2019 won, en hoewel hij nu voor het eerst in vier jaar weer volledig fit is, neemt de Spanjaard nog steeds veel risico.

Marquez crashte tijdens zijn laatste vier Grand Prix’s, waaronder Le Mans en Mugello, toen hij vocht voor een podium.

Het positieve is dat Marquez beter presteert dan zijn machine en eens te meer laat zien hoe goed hij is, maar door het aantal valpartijen dat hij heeft gehad, lopen er ook risico’s op blessures.

Collega-Honda-rijders Alex Rins en Joan Mir zijn dit weekend beide uitgeschakeld vanwege een blessure, maar Marquez zei dat hij zich geen zorgen maakt dat hetzelfde lot hem te wachten staat.

“Ik maak me geen zorgen over een blessure – als je dat wel bent, ben je niet snel op de baan”, zei Marquez. “Maar het is waar dat er risico’s zijn, zoals we nu rijden.

Vorig jaar was ik niet klaar om aan te vallen, nu ben ik er klaar voor.

“In Mugello voelde ik me op mijn gemak, controleerde ik alle situaties en finishte ik in de top zes-zeven.

“Ik crashte, ging wijd, ik had niet verwacht dat ik de voorkant zou verliezen. Ik zal doorgaan om de situatie te veranderen.”

Hoe vreemd het ook mag zijn om te zeggen, gezien hun gebrek aan algehele prestaties, zou Honda hun tweede overwinning van het seizoen kunnen claimen als Marquez 12 overwinningen behaalt uit 12 optredens op de Sachsenring.

Rins pakte de overwinning op COTA, maar het was vrij duidelijk dat zijn overwinning te danken was aan zijn ongelooflijke gevoel op het Amerikaanse circuit, en niet omdat Honda belangrijke doorbraken had gemaakt.

Of hetzelfde dit weekend gebeurt met Marquez of niet, de Repsol Honda-man heeft de Japanse fabrikant al laten weten dat er inspanningen moeten worden geleverd om de RC213V te verbeteren, ongeacht het resultaat.

“Ik weet niet wat er zal gebeuren – als we de race winnen, verandert dat niets aan onze situatie”, voegde Marquez eraan toe.

“In Austin won Rins bijvoorbeeld de race. Maar in Mugello had hij het weer erg moeilijk.

“Ons project kan niet het hele seizoen afhankelijk zijn van enkele racebanen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: