MotoGP

MotoGP Duitsland: Fabio Di Giannantonio: “Plan is om in MotoGP te blijven, plan B niet in overweging” | MotoGP


Momenteel 15e in het wereldkampioenschap – en de enige Ducati-rijder behalve de geblesseerde Enea Bastianini die dit seizoen geen podium heeft behaald – het gerucht gaat dat het Gresini-stoeltje van di Giannantonio onder druk staat van onder meer Moto2-titelleider Tony Arbolino.

Ondertussen is Diggia’s naam in verband gebracht met enkele van de onbesliste plaatsen in WorldSBK.

“Ik moet gewoon gefocust zijn op wat ik moet doen en dan, als we goed werk leveren, komt alles daarna”, zei di Giannantonio.

‘Dus ik maak me niet zo’n zorgen over mijn toekomst. Het plan is uiteraard om in de MotoGP te blijven en op dit moment overweeg ik geen plan B.

“Het plan is om in de MotoGP te zijn, race voor race te verbeteren en dan te proberen het maximale niveau te bereiken, waarvan ik denk dat het kan worden.” [like] de andere Ducati-jongens. Dus gewoon aan mezelf werken.”

De ronde op de Sachsenring van dit weekend zou wel eens de perfecte plek kunnen zijn om zijn talent te tonen, nadat hij vorig jaar het beste resultaat van zijn rookieseizoen behaalde, een achtste plaats.

“Vorig jaar hier was misschien wel mijn beste weekend. Ik heb een geweldige kwalificatie gereden [fifth] en ook een goede race. Het is altijd een circuit geweest waar ik snel ben geweest. Dus het kan een mooi weekend voor ons worden, hoop ik.”

Hoewel di Giannantonio dit seizoen op Le Mans die achtste plaats evenaarde, stond hij hoger op de tijdenlijsten tijdens testsessies – zesde tijdens de Valencia-test van afgelopen november, zevende in Sepang en laatstelijk vijfde in Jerez.

“Ik denk dat ons potentieel niet volledig is onthuld, laten we zeggen. Als we meer tijd hebben, zoals tijdens een test, om ons op het werk te concentreren, kunnen we de resultaten zien omdat we altijd – niet de snelste zijn, maar duidelijk een van hen”, bevestigde di Giannantonio.

“Het is dus altijd een kwestie van tijd en we proberen deze prestaties van de tests naar de weekenden te brengen. We moeten gewoon alle stukjes in elkaar passen.”

Gresini-teamgenoot Alex Marquez is 13e in het wereldkampioenschap.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: