MotoGP

MotoGP Duitsland: Aleix Espargaro bij startuitwijking: “Mijn fout, dat kan jij niet doen” | Aprilia “slechtste launch control op de grid” | Aprilia “slechtste launch control op de grid” | MotoGP


Op de tiende plaats, aan het begin van rij vier, zwenkte de fabrieksster van Aprilia naar rechts toen de lichten uitgingen, waardoor Enea Bastianini en Fabio Quartararo naast hem moesten ontwijken.

Espargaro zei dat hij zo gefocust was op het uitproberen van een nieuwe koppeling en een nieuw lanceersysteem dat hij niet eens besefte wat hij had gedaan tot hij de tv-beelden na de race zag.

“Mijn fout. Ik ging te veel naar rechts. We proberen een nieuwe koppeling, nieuwe startbedieningen en ik was super gefocust op de koppeling en toen ik de beelden in de garage zag, realiseerde ik me niet eens dat ik dat deed, “zei Espargaro.

‘Maar mijn schuld. Dat kun je niet doen. Ik zat te veel rechts en omdat mijn start niet goed was, eigenlijk was het kut, de renners achter mij waren een stuk sneller dan ik, dus ging ik over hun streep. Mijn fout.”

Espargaro eindigde de eerste ronde als twaalfde en eindigde als negende, voor het laatste punt, maar voelde dat zijn kansen waren verknoeid door de gele vlaggen in de kwalificatie.

“De race was kut. Ik ben erg gefrustreerd omdat ik in de kwalificatie echt een goede snelheid had. Ik was van plan om voor de pole te vechten en ik had twee gele vlaggen in de laatste twee ronden toen de baan wat droger was”, zei hij.

“Dus vanaf de tiende plaats beginnen met de slechtste launch control op de grid is bijna onmogelijk. Het tempo was niet slecht, ik haal veel posities in, maar het is moeilijk als je zo ver terug begint.”

“We zijn veel aan het werk [to improve the launch control]. We proberen verschillende systemen, maar het is altijd dezelfde tijd van 0 tot 100 km/u en de race is gedaan.

“Elk weekend zijn er enkele motoren met een langzamer tempo die ons verslaan vanwege de start omdat [behind other riders] de spanning van de voorbanden gaat de lucht in. Het is dus moeilijk fietsen.

“We doen een heel slecht kampioenschap. Alle Aprilia’s. Ik ben bijna elke sessie de eerste Aprilia in de laatste 3-4 races, maar altijd ver van de posities die we moeten zijn.”

RNF’er Miguel Oliveira was op zaterdag de tweede beste Aprilia-rijder met een 16e plaats.

Espargaro, rijdend met twee botbreuken in zijn rechterhiel door het wielerongeluk in Mugello, staat momenteel achtste in het wereldkampioenschap op weg naar de Grand Prix van vanmiddag.

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: