MotoGP: Darryn Binder: Moto3-hoeksnelheid past bij Yamaha, ‘gewoon racen’ met Remy | MotoGP


‘De rookie van de rookies’, zo had RNF Yamaha-teambaas Razlan Razali Darryn Binder beschreven op weg naar zijn MotoGP-debuut in Qatar.

Als eerste rijder sinds Jack Miller in 2015 die rechtstreeks van de Moto3 naar de MotoGP sprong, eindigde Binder als 24e en laatste voor zijn debuutrace in de koningsklasse.

Maar de Zuid-Afrikaan produceerde toen het soort aanval dat hij in zijn Moto3-dagen zag, worstelde met mede-rookies Remy Gardner, Fabio di Giannantonio en Raul Fernandez voor de 15e en het laatste punt in het wereldkampioenschap.

Alleen Gardner was in staat om de overhand te krijgen op Binder, met slechts 0,012 seconden in een fotofinish.

“In Moto3 is het nooit voorbij tot de race”, zei Binder. “Zoals ik vaak heb laten zien, zelfs als ik me slecht kwalificeerde, zou ik altijd alles geven in de race om te proberen er te zijn. Ik had een moeilijk weekend en in de race gaf ik gewoon alles. Ik voel me absoluut Dat heb ik zo’n beetje meegenomen.”

Gardner was kritisch over enkele bewegingen van Binder na de race en zei dat hij “reed als een Moto3-rijder, de hele winkel door, terug op de lijn kwam zonder te kijken en wijd ging. Het was een beetje als een ramp om langs hem te komen en helaas moest ik verloor die groep [ahead] en kwam vast te zitten in die laatste groep.

“Hopelijk kan ik hem inhalen [Binder] en maak een praatje. Dit zijn geen Moto3-motoren en het is niet alsof we hier strijden om de eerste plaats! We vechten voor het laatst! We hoeven daar niet als complete apen te rijden, we mogen wat meer respect voor elkaar hebben. Zijn [also] normaal: het is zijn eerste MotoGP-race en hij is uit de Moto3 gesprongen.”

De opmerkingen kwamen als een verrassing voor Binder.

“Ik weet niet precies waar hij ongelukkig over is. Ik bedoel, Remy en ik hebben gevochten in de race, we zijn elkaar vaak voorbijgegaan en vooral de laatste ronde heb ik het goed gedaan”, zei Binder.

“Het is de eerste race van het jaar, natuurlijk strijden we alleen voor de 15e plaats, maar aan het eind van de dag wilde ik de eerste rookie zijn en een punt scoren. Ik reed niet tegen hem aan of zo. Dus dat doe ik niet’ ik weet het niet.

“Ik zal moeten horen wat hij te zeggen had, ik begrijp niet wat hij bedoelt. Van mijn kant was het gewoon een race, ik was aan het racen!”

‘Rijden als een Moto3-rijder’ is ook iets dat volgens Binder in zijn voordeel zou kunnen werken op het gebied van bochtsnelheid op de M1.

Hoewel hij nog veel te leren heeft over de (A-Spec) Yamaha, vooral op het gebied van elektronica, wist de 24-jarige nog steeds een opvallende snelste ronde neer te zetten, slechts 1,2 seconden achter racewinnaar Enea Bastianini en een fractie van teamgenoot Andrea Dovizioso op de fabrieksspecificatie M1.

“Eén ding dat je zou kunnen zeggen, van de Moto3 naar in ieder geval de Yamaha overstappen, is dat een beetje snelheid in de bochten zeker helpt,” zei Binder. “Het is wat bij deze motor past en als je uit de Moto3 komt, ben je dat in ieder geval gewend. Dus daar heb ik zeker baat bij gehad.

“Maar MotoGP is een andere wereld. Er is zoveel kracht, zoveel elektronica en verschillende dingen, behalve dat je de motor afstelt zoals jij dat wilt, zijn er nog andere dingen die van invloed kunnen zijn op de manier waarop de motor omgaat en zo.

“Over het algemeen voelt de motor heel goed aan. Ik ben redelijk tevreden met de manier waarop de motor handelt, met de snelheid die ik heb. Op dit moment is het belangrijkste om te begrijpen de elektronica, het vermogen en de tractiecontrole.

“Omdat dat voor mij veel meer invloed heeft op de motor dan alleen hardere veren of meer voorspanning, minder voorspanning. Ik denk dat ik de manier begin te vinden waarop ik de elektronica een beetje wil laten werken, wat ik hier en daar nodig heb.

“Ik hoop dat ik in Mandalika een kleine stap voorwaarts kan maken, zoals hier in de race, waar ik veel heb geleerd.

“Ik kreeg een paar passen, dus dat gaf me een beetje vertrouwen, want tijdens de tests ben ik een miljoen keer geslaagd en heb ik nooit echt de kans gehad om iemand te halen!

“Ik heb het gevoel dat de passes die ik maakte allemaal schoon waren.”

Jack Miller viel met nog maar een ronde te gaan terwijl hij in 2015 tijdens zijn MotoGP-debuut op hetzelfde Lusail-circuit, met Eugene Laverty en Karel Abraham, de 18e plaats bemachtigde.

Miller is nu drievoudig winnaar van de MotoGP-race en moest de race van afgelopen zondag noodgedwongen uitvallen vanwege technische problemen met zijn fabrieks Ducati.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: