https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

MotoGP: Dani Pedrosa voelde zich nooit ‘inferieur’ aan Marc Marquez, maar ‘hij deed dingen die ik niet kon evenaren’ | MotoGP


En hoewel Pedrosa nooit een titel in de koningsklasse won, terwijl zowel Stoner als Marquez dat deden als teamgenoot van de Spanjaard, genoot de nu KTM-testrijder een behoorlijk deel van het succes tegen beide mannen.

Stoner won twee MotoGP-titels – waarvan één met Honda – terwijl Marquez zes titels in de koningsklasse op zijn naam schreef.

Vijf daarvan kwamen als teamgenoot van Pedrosa, met zijn laatste titelwinst tot nu toe in 2019 toen hij samen met Jorge Lorenzo reed, die Pedrosa verving na zijn overstap van Ducati.

Maar ondanks het grote succes van zowel Stoner als Marquez in het bijzonder, voelde Pedrosa zich nooit ‘inferieur’, ook al was het soms onmogelijk om hun prestaties te evenaren.

In de vierde aflevering van de DAZN-docuserie ‘Cuatro Tiempos’ zei Pedrosa: “Ik had sterke renners als Stoner of Marc als teamgenoten, maar destijds beschouwde ik mezelf als gelijkwaardig aan hen, niet als minderwaardig.

“Marc is een andere rijder. Hij was indrukwekkend op de baan omdat hij dingen deed die ik niet kon evenaren.

“Ik wist dat als ik zou crashen zoals hij, ik in het ziekenhuis zou belanden omdat ik gebroken zou zijn. Ik was me ervan bewust dat ik meer riskeerde.”

Pedrosa, de meest succesvolle MotoGP-rijder die nooit de titel won, behaalde 31 overwinningen en meer dan 100 podiumplaatsen in wat een schitterende carrière was.

Een van de grote veranderingen waar Pedrosa echter meer last van leek te hebben dan Marquez, was de overstap van Bridgestone-banden naar Michelin.

Pedrosa behaalde nooit hetzelfde succes als op Bridgestone-banden, terwijl Marquez een winnende machine bleef, ondanks het feit dat hij ook streed tegen onder meer Lorenzo en Valentino Rossi, voordat Andrea Dovizioso en Ducati zijn belangrijkste uitdagers werden.

Herinnerend aan het ‘speciale’ vermogen van Marquez om zo’n verandering gemakkelijk te laten lijken en te winnen op een minder dan perfecte machine, vervolgde Pedrosa: “Er waren tijden dat de motor heel goed ging en ik snel was, maar als het niet goed ging, had ik het moeilijk. .

“Marc, nee. Hij heeft dat speciale vermogen om te winnen met niet-perfecte fietsen. Toen we overstapten van Bridgestone naar Michelin hadden we moeilijkheden, vooral ik, maar hij slaagde erin zich aan te passen aan de banden en het kampioenschap te winnen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: