MotoGP Catalunya: ‘Ik denk dat ik het kan maken’ – Maverick Vinales plant banden ‘gok’ | MotoGP


Op een dag waarop Aprilia-teamgenoot Aleix Espargaro poleposition pakte nadat hij de snelste was in al zijn circuitsessies, herstelde Vinales zich van het missen van directe toegang tot Kwalificatie 2 door Kwalificatie 1 te leiden.

Vinales werd vervolgens achtste op de grid.

“Vandaag wilden we de eerste rij. Wij zijn niet tevreden. We willen meer’, zegt hij. “Toch is het niet natuurlijk voor mij om er een te doen” [fast] ronde. Maar dit zal komen.

“Het was in ieder geval een goede dag. We hebben de fiets, de banden, goed geprobeerd. wij zijn klaar voor morgen. Ik ben best blij.”

Terwijl Espargaro een zeer competitieve laatste oefenrun maakte op de medium achterband, lijkt Vinales misschien wel de enige rijder op de grid te worden die ‘gokt’ op de zachte banden.

“We moeten controleren. We zijn aan het praten. Misschien zal Michelin zeggen: ‘kijk, je zit in de laatste ronden van de band’. Dan ga ik racen op het medium. Maar als ik kan, zal ik op de zachte racen omdat ik me goed voel”, zei Vinales.

“[The soft in FP4] was een tijdaanvalband van de ochtend, die ik al had benadrukt. Dus we gebruikten het in de slechtste omstandigheden die we konden hebben en ik eindigde als zesde. Met een nieuwe band had ik misschien eerste of tweede kunnen worden.

“Dus ik ben nieuwsgierig. Ik denk dat ik de band tot het einde kan laten aankomen. De meeste jongens zullen voor het harde gaan, maar ik kan het niet.

“Met de soft kan ik dezelfde rondetijden maken zonder te veel te spinnen. Met het medium spin ik veel meer. We zullen zien. Het is een gok, maar we zullen niets verliezen.

“Ik moet de anderen in de eerste ronde passeren, dus het is beter om een ​​enorme hulp te hebben [from the soft tyre] dan sparen.

“Als we binnen de grenzen van de [tyre comsumption] afmetingen, we gaan ervoor. Ik ben degene die aandringt op het zachte. Het is een gok, maar ik denk dat het gaat lukken.”

Terwijl Espargaro dit seizoen vijf podiumplaatsen heeft behaald, waaronder één overwinning, heeft Vinales een zevende plaats als beste race.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: