MotoGP Catalunya: Alex Rins: Ik hoop dat Nakagami in orde is, hij kan niet zo rijden | MotoGP


Nakagami viel tijdens het remmen met zijn hoofd en raakte vervolgens het achterwiel van Bagnaia’s Ducati, scheurde zijn vizier af en stuurde de Italiaan naar beneden, terwijl Nakagami’s glijdende fiets Rins wegvaagde.

Het was de tweede race op rij waarin Rins was gevallen nadat hij in de knoop was geraakt met de Japanse renner.

Hoewel hij snel zijn beste wensen naar Nakagami stuurde wat betreft zijn toestand, had Rins sterke woorden voor zowel de LCR-rijder als de FIM-stewards.

“Nou, oprecht, allereerst hoop ik dat Taka in orde is, want ik zag hem in het ziekenhuis met een heel slecht gezicht”, begon Rins.

“Maar zo kan hij niet verder. Zo kan hij niet rijden. Hij was over de limiet in die actie.

“Maar het tweede is dat het onaanvaardbaar en zinloos is dat Race Direction, de stewards, zeggen ‘geen verdere actie’ over wat er in de race is gebeurd.

“Vandaag hebben ze laten zien dat de stewards niet op het niveau van de MotoGP zitten.”

De Suzuki-rijder voegde toe: “[Nakagami’s] fiets raakte me en ik vlieg, zo slecht. Ik denk dat mijn linkerpols gebroken is. ik ga nu naar [hospital] om te controleren, maar ziet er slecht uit omdat ik niet meer kan bewegen dan [a bit].

“Natuurlijk ben ik nu geblesseerd. We racen met 350 kilometer per uur en dit is geen spelletje, oké?

“Dus, zoals ik al zei, ze… [the Stewards] zijn niet op het niveau.

“Ten eerste kwam Taka een beetje gevaarlijk over de baan. Als er renners een beetje dicht bij hem waren, zal hij ze zeker aanraken.

“Ten tweede, hij remde zo laat en hij verliest de voorkant. Ik bedoel, het is duidelijk, nee?”

Rins, die al boos was dat er geen actie was ondernomen tegen Nakagami na de botsing in Mugello, voegde eraan toe dat hij de kwestie van de beslissingen van de FIM Stewards opnieuw aan de orde zal stellen in de Veiligheidscommissie.

“Ik zal zeker druk uitoefenen om” [change the Stewards] want, als ik het incident in Mugello vergeet, ben ik vandaag geblesseerd. Een renner nam weg [my] kansen om te vechten voor het kampioenschap, maar ook voor Pecco. Pecco was daar ook aan het vechten voor het kampioenschap en ik denk niet meer dit jaar”, zei Rins.

“Ze moeten veranderen, alle drie de jongens [Stewards] die er zijn. Ze doen hun werk niet goed!”

Rins voegde eraan toe dat hij niet probeerde met Nakagami te praten, gezien de duidelijke pijn die de 30-jarige had na het incident.

“Ik zag hem met pijn in het gezicht”, zei hij.

Na controles te hebben ondergaan in het medisch centrum van het circuit, werd Nakagami naar het ziekenhuis gestuurd voor verdere scans, wat gelukkig bevestigde dat hij ‘geen ernstig hoofdletsel’ heeft opgelopen.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: