MotoGP

MotoGP: Brad Binder: Sprintraces 'eisten hun tol, maar dat is waar ik van geniet' | MotoGP


Binder was een van de rijders die vorig seizoen voor het eerst in de geschiedenis van de MotoGP zeer lovend sprak over de toevoeging van sprintraces, maar toch heeft het de Zuid-Afrikaan er niet van weerhouden de extra eisen te erkennen.

Binder was in 2023 tweevoudig racewinnaar, beide in het nieuwe sprintformat, en ondanks dat de races slechts de halve afstand van een Grand Prix besloegen, had de KTM-rijder het gevoel dat ze inspannender waren.

Spreken met SpeedweekBinder zei: “Het is vreemd, want vorig jaar had ik vaak het gevoel dat de sprintrace fysiek zwaarder was. Want in de hoofdrace moet je letten op bandenslijtage en dergelijke, maar in de sprint moet je vanaf de eerste ronde in de aanvalsmodus staan.

“Het voelt als een kwalificatiesessie van tien of twaalf ronden. En eerlijk gezegd geef ik de voorkeur aan de sprint, omdat ik er meer van geniet om de limiet te verleggen dan om met de banden het einde te halen.”

Veel renners uitten hun zorgen over de manier waarop sprintraces de intensiteit van de kalender te hoog maakten, maar Binder was daar niet een van, omdat hij beweerde een 'andere houding' te hebben.

Binder voegde toe: “Er zijn er veel [races]. Maar ik heb een andere instelling dan andere jongens, omdat ik niet elke week naar huis kan. Ik ben eigenlijk van januari tot december in Europa.

“Voor mij draait het allemaal om racen, goed presteren en mijn werk doen. Ik geniet van racen. Dat is alles wat ik wil doen.

'Ik bedoel… Natuurlijk begint het veel te lijken. Het zijn vele opeenvolgende weken dat we op reis zijn geweest.

“Met twee races per weekend moet elke renner veel moeite doen en veel risico nemen. Ja, het eist echt zijn tol, maar uiteindelijk is dat waar ik van geniet.”

Er zullen in 2024 44 races plaatsvinden, aangezien de Grand Prix van Kazachstan eindelijk moet debuteren, maar dat aantal zou in 2025 kunnen oplopen tot 46, aangezien Hongarije over iets meer dan een jaar aan de kalender zou kunnen deelnemen.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.