MotoGP Austin: Zonder energie vertrokken, ‘kloof is te groot’, zegt Andrea Dovizioso | MotoGP


Tijdens de vier races heeft Dovizioso slechts drie punten geclaimd in wat snel een MotoGP-seizoen van 2022 wordt om te vergeten voor de drievoudige runner-up.

Natuurlijk is er nog genoeg tijd om de zaken om te draaien, maar elk raceweekend lijkt hetzelfde niveau van vorm en prestaties te vertonen, ondanks dat het qua inspanning tot het uiterste gaat.

“Ik had iets meer verwacht. Ik ben eerlijk gezegd erg teleurgesteld”, zei een ontgoochelde Dovizioso na de race van zondag.

“Mijn gevoel verbetert niet terwijl ik probeer het gat te verkleinen en daar kan ik niet blij mee zijn. Ik heb geprobeerd consistent te zijn, maar als je niet ontspannen rijdt, verbruik je al meer energie in de trainingen, dus Ik had niet veel energie meer voor de race zelf.

“Ik vocht met Marini, Oliveira en Morbidelli, maar we waren niet snel en dat is geen goed gevoel.

“Uiteindelijk hadden we één punt, maar de 29 seconden is het feit dat we moeten checken. Het gat naar de top is groot. Ik ben niet blij, maar ik had niet het gevoel sneller te zijn. ”

Voor teamgenoot Darryn Binder was de Amerikaanse MotoGP misschien wel zijn moeilijkste weekend van het seizoen.

De Zuid-Afrikaan zat in de kwalificatie ver achter op het tempo, niet alleen vergeleken met de koplopers, maar ook met zijn mede-rookies.

Een paar crashes voorafgaand aan de race hielpen de zaken niet, aangezien Binder zinspeelde op het verlies van een beetje vertrouwen, voordat technische problemen de laatste paar ronden beïnvloedden.

“Al met al was het een moeilijk weekend, ik ben een paar keer gecrasht, wat zeker niet heeft bijgedragen aan mijn zelfvertrouwen om de race in te gaan”, voegde de ex-Moto3-rijder toe. “Hoe dan ook, ik begon de race en maakte een fout in het begin, waardoor ik een paar posities terugzakte.

“Ik haalde toen een paar jongens in en vocht een tijdje met de andere rookies, helaas hadden we een klein technisch probleem en moest ik met nog drie ronden te gaan stoppen in de pitlane.

“Over het algemeen had ik het gevoel dat ik veel van dit weekend heb geleerd. Het was fysiek een heel zwaar weekend en het rijden met deze motor op dit circuit is super veeleisend. Ik ben gewoon blij dat ik veel ronden heb kunnen rijden en nu weet ik precies waar ik aan moet werken, sterker en fitter worden en klaar zijn voor Portimao.”

Het is niet alleen RNF die het moeilijk heeft, waar is de ‘echte’ Franco Morbidelli?

Een van de curieuzere verhaallijnen van 2022 is de vorm, of het gebrek daaraan, van Franco Morbidelli.

Afgezien van het vreemde top tien resultaat in Mandalika, heeft Morbidelli niet in de buurt van het niveau van Fabio Quartararo kunnen komen.

De Italiaan, die nu voor het eerst sinds begin 2021 volledig fit is, worstelde met zowel de kwalificatie als het racetempo – de laatste bleek de sleutel tot zijn opmars naar de tweede plaats in het seizoen 2020.

Morbidelli eindigde uiteindelijk 23 seconden achter Quartararo, die zelf bijna zeven seconden verwijderd was van racewinnaar Enea Bastianini.

Een terugkeer naar Europa zou kunnen zijn wat Morbidelli nodig heeft, aangezien de vluchtrondes een beetje een ramp zijn geweest, zelfs als de Moto2-kampioen van 2017 dat nog moet toegeven.

Na de race van zondag zei Morbidelli: “Het was een lastige race omdat we uiteindelijk een andere setting gebruikten voor de warming-up, maar we konden het niet proberen, dus ik moest het in de race proberen.

“Eigenlijk voelde ik me niet zo slecht, maar het had aanpassingen nodig en ik moest er tijdens de race mee leren rijden.

“Dus ik heb het stap voor stap en ronde voor ronde geleerd. Het was leuk, want ik kon inhalen, dat is positief.

“We zullen blijven werken en proberen te begrijpen wat we nodig hebben, en we zullen proberen om sterker terug te komen in Portimao.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: