MotoGP Austin: Vinales ‘racetempo veelbelovend’, Aleix blij op ‘slechtste circuit’ | MotoGP


Op een circuit waar Espargaro en de vorige RS-GP afgelopen oktober een nachtmerrieachtig weekend doormaakten, was Vinales de hele vrijdag competitief en eindigde hij uiteindelijk met de zevende snelste rondetijd (+0,543s).

“Na wat Aprilia in Argentinië heeft bereikt, kunnen we niet ontspannen”, zei Vinales. “We moeten dezelfde mentaliteit behouden. Dezelfde focus. En blijven werken. De manier om een ​​consistente fiets te bouwen, is door elke dag tot het maximum te pushen.

“We zetten kleine stapjes maar gaan altijd vooruit. Ik ben heel blij met hoe het gaat.”

Na moeite om zich op zijn gemak te voelen op de Aprilia in Qatar en een groot deel van het volgende Mandalika-weekend, is Vinales er nu vrijwel zeker van dat er inderdaad een doorbraak in de set-up is gemaakt tijdens de warming-up in Indonesië.

“Het belangrijkste punt van vandaag is dat we nogmaals hebben bevestigd dat de zet die we hebben gedaan tijdens de warming-up in Indonesië goed is”, zei Vinales. “Verschillende circuits, lay-outs, achterbanden… en het werkt.

“We kunnen zeggen dat we een basisopstelling hebben gevonden en vanaf hier kunnen we alleen maar verbeteren.

“Ik ben erg blij met vandaag. Ik had hetzelfde gevoel als Argentinië. Alleen hier ben ik een beetje beter [as a rider here] dan Argentinië. Misschien wel het kenmerk van de baan.

“Ons racetempo is veelbelovend. Morgen moet ik me heel goed concentreren op één ronde omdat de kwalificatie zo’n belangrijk moment is. We moeten er klaar voor zijn.

“Maar we willen niet te veel haasten. We kennen het potentieel, we kennen ons niveau. Het zal tijd kosten om sneller te zijn. Het is een kwestie van blijven werken en de fiets begrijpen. Elke keer als ik op deze fiets stap, Ik voel me beter. Dit is een goed teken.”

‘Ik zit hier niet goed!’ – waarom Aleix Espargaro blij is met 11e

De nieuwe leider in het wereldkampioenschap Espargaro is misschien maar als elfde geëindigd, maar hij was ook een en al glimlach aan het einde van de eerste dag, gezien zijn eerdere COTA-worstelingen.

“Na de overwinning in Argentinië, waar ik hier elfde eindigde, zou ik nooit zeggen dat ik gelukkig zou zijn – maar dat ben ik wel, want vorig jaar heb ik veel geleden”, zei hij. “Ik eindigde elke sessie als 20e, ik crashte veel. Maar ik voel me vanaf het begin erg sterk, erg snel.

“Het is waar dat ik niet snel genoeg was op de zachte band. Met de zachte band had ik oprecht geen goed gevoel. Maar met de medium band was ik erg sterk. Veel ronden in 0’3s hoog, wat goed is. Ik denk dat ik een van de snelste ben geweest met de medium band.

“Dus morgenochtend moet je nog wat meer pushen met het zachte om in de top tien te staan. Maar het is een goede vrijdag geweest. Ik ben zeer tevreden. De Aprilia werkt dit jaar veel, veel beter.”

Op de vraag waar de 2022-fiets beter is in COTA, grapte Espargaro: “Zelfs in de pitgarage! Overal. Het is een ander verhaal. Maar het is niet eerlijk om te vergelijken, want ik denk dat ik een beetje sneller ben, de fiets is heel anders dan vorig jaar en we hebben nieuw asfalt.

“Maar vorig jaar herinner ik me veel sessies die worstelden om onder de 2m 0’6 te komen. Veel crashen, veel. Slechts één ronde denk ik het hele weekend onder 0’5! En dit jaar was ik in staat om met de medium band veel ronden te rijden in de 0’3 hoog. Alleen. Met een goed tempo. Geen fouten makend. Dus ik ben erg blij.

“Het is niet alleen de motor, ik ben het ook, ik ben hier niet super goed”, voegde Espargaro toe.

“Er zijn veel bochten in de eerste versnelling waarbij je de motor volledig moet stoppen en ik ben niet competitief in het managen van dit soort bochten. Ik hou er ook van om normaal te accelereren en te blijven draaien en op dit circuit moet je de motor oppakken snel.

“Daarom ben ik erg blij dat ik op de eerste dag in Amerika zo competitief ben.”

Top zes op het slechtste nummer?

“Ik weet zeker dat ik zal kunnen vechten voor de top zes”, voorspelde Espargaro voor zondag. “Dat zou fantastisch zijn in de slechtste baan voor ons van het seizoen, voor Aprilia en ook voor mij.

“Ik ben zeer gefocust, oprecht. Zeer geconcentreerd. Ik probeer alles te analyseren dat ik kan verbeteren met Matteo [Baiocco], die op de baan is om de andere fietsen te zien, en ook met onze cameramannen die de video’s proberen te vergelijken. Ook het analyseren van de gegevens van Maverick omdat hij hier in Amerika erg sterk is, wat hij vandaag bewees, hij was twee tienden sneller dan ik.

“Dus ik zal er alles aan doen om overal een beetje te verbeteren, om zondag zoveel mogelijk punten te scoren.”

‘Samenwerken tot we vechten voor het kampioenschap’

In plaats van zich bedreigd te voelen door een snellere teamgenoot, benadrukte Espargaro dat het essentieel was voor de ontwikkeling van het project.

“Het is altijd goed om een ​​sterke partner te hebben. In mijn jaren bij Aprilia heb ik altijd geprobeerd mijn teamgenoten te helpen dichtbij te zijn, want tot het moment dat we vechten voor de kampioenschapsoverwinning, denk ik dat het beter is om twee renners samen te duwen om zich te ontwikkelen de fiets, dan een alleen,” zei Espargaro.

“Ik heb een goede teamgenoot, hij is snel, we hebben ook goede relaties, we kunnen praten, we zijn open, dit is heel goed. Ik heb gewonnen in Argentinië, maar geloof me, ik ben erg nederig omdat ik weet dat hij dat zal zijn.” hier heel sterk.

“Dus ik analyseer veel van zijn gegevens, dat deed hij zeker [with mine] in de vorige races, dus ik doe nu hetzelfde en probeer me zoveel mogelijk te verbeteren. Ik zal hem wat tips vragen als ik die nodig heb, want het is nog maar race vier, dus we moeten proberen zoveel mogelijk punten te scoren.

“Ik controleerde na Argentinië waar Aprilia in het kampioenschap stond, maar ook Maverick controleerde het en hij is erg blij om te zien dat we heel veel punten voor het kampioenschap hebben. We zijn dus een goed team.

“En dit Amerikaanse circuit voor Maverick is denk ik een van zijn favorieten, het is een van mijn slechtste, dus ik zal proberen hem zoveel mogelijk te gebruiken! Laten we kijken of we samen in de race kunnen zijn.”

Vinales: ‘Aleix zal niet ver weg zijn’

“Ik denk niet dat Aleix ver zal zijn”, zei Vinales over zijn teamgenoot. “Hij zal er zijn, vechten voor de eerste rij, de tweede rij en ook in de race, want de motor werkt best goed.

“Het is heel belangrijk om goede relaties te hebben. Het maakt het team beter. Met Aleix werken we behoorlijk hard samen. Het hele team is in harmonie en dat is mooi om te zien. Dit is de manier om te verbeteren.”

De zevende plaats voor Vinales in Argentinië was zijn beste resultaat ooit in de RS-GP.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: