MotoGP Austin: Marc Marquez opent zich: risico op dubbelzien ‘maakt me bang’ | MotoGP


De zesvoudig MotoGP-kampioen koos ervoor om het weekend in Argentinië te missen, ondanks dat hij dicht bij herstel was van zijn laatste aanval van dubbelzien.

Na hernieuwde motivatie en een laatste fitnesstest, waarbij eerder deze week een circuitdag aan boord van een CBR600RR plaatsvond, keert Marquez echter terug op een circuit waar hij vrijwel onaantastbaar was.

“Voor Argentinië was ik heel dichtbij, maar ik voelde me niet gemotiveerd”, zei een zeer open en eerlijke Marquez.

“Ik voelde me niet gemotiveerd om dat risico in Argentinië te nemen en dat wilde ik ook niet. Ik besprak het met de dokter en we besloten thuis te blijven en te ontspannen.

“Ik begon weer op een goede manier te trainen en deze week had ik weer een dokterscontrole en het zicht was hersteld.

“Natuurlijk kom ik niet op de beste manier aan, maar we zullen proberen een geweldige FP1 te doen en vanaf dat moment aan ons weekend te beginnen.”

Is dit een nieuwe Marquez die we zien?

Het is een enorme verrassing om Marquez de woorden ‘ik voelde me niet gemotiveerd’ te horen gebruiken, gezien de vastberadenheid en de strijd die hij tot nu toe heeft getoond in zijn herstelpogingen, om nog maar te zwijgen van zijn stijl op het circuit, iets dat heeft bijgedragen aan de vorming van de rijder die hij nu is.

Maar gezien de voortdurende slagen die zijn lichaam sinds 2020 te verduren heeft gehad – vijf enorme verwondingen heeft opgelopen – is het gemakkelijk te begrijpen waarom Marquez steeds meer advies inwint van artsen aan boord.

Dat gezegd hebbende, heeft Marquez dit weekend een kans om zijn plek in de MotoGP terug te winnen, zelfs nadat zijn laatste keer op het circuit resulteerde in de ‘slechtste GP van mijn carrière’.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het evenement voegde Marquez toe: “Eigenlijk herinner ik me niet veel. Ik herinner me meer van de video en de afbeeldingen dan van wat ik voelde en herinnerde.

“Het is waar dat Indonesië de slechtste GP van mijn carrière was. Ik ben te vaak gecrasht, er waren crashes die ik niet begreep en tijdens de warming-up crashte ik met een nieuwe achterband en ik had gewoon de highside.

“Maar hoe dan ook, het is verleden tijd en nu is het tijd om dat vertrouwen weer op te bouwen en het proces opnieuw op te bouwen.

“Het was heel moeilijk in Indonesië, maar het was moeilijker tijdens die volgende week. Gelukkig voor mij ben ik hier.”

Hoewel het geen verrassing is dat Marquez zich niet zo zeker voelt met zijn 2022 RC213V na de ramp in Mandalika, beweert de Spanjaard in betere vorm te zijn dan Qatar, aangezien de seizoensopener meer een fysieke strijd was.

“Natuurlijk voel ik me, vergeleken met Qatar, een beetje beter met mijn fysieke conditie, maar het is waar dat ik me met vertrouwen veel slechter voel”, gaf Marquez toe.

“Dit is iets dat duidelijk is over een weekend na een nieuwe blessure. Vooral als het de visie beïnvloedt, wat me bang maakt.

“Maar ja, los daarvan is het kampioenschap belangrijk, het is er, maar het is nu niet het hoofddoel.”

Het spreekt voor zich dat Marquez het zich niet kan veroorloven om meer grote hits te maken, vooral als hij op zijn hoofd landt.

Marquez nog steeds gezien als een titelkandidaat in de MotoGP?

De achtvoudig wereldkampioen, die door de goed gedocumenteerde blessures sinds 2019 geen titel meer heeft gewonnen, wordt door velen nog steeds als titelfavoriet gezien.

Aleix Espargaro van Aprilia leidt momenteel het kampioenschap met 45 punten, maar ondanks het missen van twee races van de drie heeft Marquez 13 punten, slechts één minder dan Francesco Bagnaia bijvoorbeeld.

De Repsol Honda-rijder behaalde ook een paar maanden geleden de overwinning in Austin aan boord van een Honda die in vergelijking met de machine van dit jaar aanzienlijke prestaties miste.

Met negen verschillende rijders die dit seizoen tot nu toe al een podium hebben behaald, verwacht Marquez op zijn minst in de mix om die tien te maken, zo niet de regelrechte overwinning die ook vier verschillende winnaars van vier races zou zijn als het zou gebeuren.

Het feit dat Marquez in de race is voor de titel, wordt waarschijnlijk bepaald door één ding, en slechts één ding, fit blijven. Als hij dat doet, is alles mogelijk.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: